Замислювалися ви колись, чому запах вашого тіла інколи змінюється? Причина може ховатися не лише в питаннях гігієни, а й у продуктах, які ви вживаєте, пише "РБК-Україна".

Часник та цибуля

Ці популярні продукти відомі тим, що залишають стійкий запах із рота. Проте сірковмісні сполуки, які є в цибулі та часнику, можуть проникати в кровообіг і виводитися через шкіру, провокуючи виражений запах тіла. Він може бути помітним і зберігатися протягом кількох годин.

Цибуля. Фото: скрін youtube
Цибуля. Фото: скрін youtube

Спеції (карі, кмин, пажитник)

Популярні новини зараз
Знущалися, били та знімали на телефон: в Одесі курсанта військової академії довели до самогубства Куб води по 250 гривень: водопостачання суттєво дорожчає Українців попередили про масові перевірки: додому нагрянуть соцслужби Працівники платіжної системи bill_line («АйТіБіт») та її власник білорус Артем Ляшанов незабаром отримають кримінальну справу за відмивання коштів
Показати ще

Яскраві спеції на кшталт карі, кмину чи пажитника містять леткі речовини. Після їх вживання ці сполуки потрапляють у кровообіг і виводяться через потові залози. У результаті може виникати виразний запах, який надовго залишається на шкірі, волоссі й навіть одязі.

Червоне м'ясо

Вживання червоного м’яса також здатне впливати на запах тіла. Його перетравлення є складнішим для організму, а в процесі можуть виділятися речовини, які при взаємодії з бактеріями на шкірі посилюють запах поту. Деякі дослідження навіть вказують на те, що вегетаріанці мають приємніший запах тіла порівняно з тими, хто часто споживає червоне м’ясо.

Свинячі відбивні із сиром, фото: Знай.ua
Свинячі відбивні із сиром, фото: Знай.ua

Хрестоцвіті овочі (броколі, капуста, цвітна капуста, брюссельська капуста)

Хоча ці овочі надзвичайно корисні для здоров’я, у їхньому складі присутні сірковмісні сполуки. Під час травлення вони розщеплюються на сірководень - речовину, яка може виводитися через піт, дихання чи гази, надаючи запаху, схожого на тухлі яйця.

Це зовсім не означає, що від таких овочів варто відмовлятися - у них багато клітковини та вітамінів. Якщо запах стає проблемою, можна спробувати зменшити порції або змінити способи приготування.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.