Моль – не найкрасивіший сусід, який завдає чимало шкоди речам у квартирі чи будинку.

Зазвичай міль заводиться в якомусь непомітному місці і вже звідти починає свою подорож до квартири.

Якщо пара шкідників була помічена в приміщенні, варто оглянути найпопулярніші місця цих комах: шафа для одягу, шафа для круп.

Якщо ця моль одягова, то на одязі обов'язково з'являться невеликі пошкодження.

Популярні новини зараз
З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Одежна моль. Фото: скрін відео Ютуб

Якщо харчова, у крупі побачите невеликі личинки, котрий іноді самих комах. Якщо в приміщенні з'явилася звичайна одягова міль, необхідно визначити основне місце її життєдіяльності. Після цього будинок молі потрібно очистити за допомогою пилососу або вологого збирання. Одяг потрібно витрусити, бажано на вулиці та покласти у прохолодне місце: якщо холодно – на балкон, якщо пора року тепла – у морозилку. У холоді комахи загинуть. Після процедури слід випрати одяг.
Харчова міль забирається радикально і набагато швидше. Заражені продукти просто викинути, зав'язавши пакет.

Харчова моль. Фото: скрін Ютуб

Далі все відомо: пошук місця розмноження і вологе прибирання, особливо по кутах. Для профілактики появи комах можна скористатися народними методами, які є досить дієвими. У банки з крупами можна покласти шкірку цитрусових, лавровий лист або зубчик від часнику. Це природні інсектициди, як відлякують комах. Ящики на кухні рекомендується протирати з оцтом. У таких випадках шанси появи молі є досить мінімальними. Є народні способи позбавитися молі, коли вона вже завелася. Для одежної молі неприємні запахи лаванди, розмарину, чебрецю та гвоздики. Мішечки з цими сухими травами можна сміливо вішати у шафі та не боятися молі. Усі поверхні всередині, де потенційно може з'явитися моль, потрібно протирати оцтовим розчином.

Нагадаємо, що таргани втечуть назавжди: як швидко приготувати потужний засіб від цих "вусенів".

Раніше ми повідомляли, що очищення води у домашніх умовах: дієві способи, які виручать у складний момент.