Дивлячись на те, які зараз ціни на м'ясо стає ясно, що м'ясними стравами порадувати себе досить важко багатьом українцям.

Але що робити, якщо на носі свято чи приїзд родичів так хочеться приготувати їм цілу гору котлет? Це не проблема, адже можна їх зробити у великій кількості, використовую лише 300 грамів фаршу. Заінтригування? Отож і воно, зберігайте секрети.

Приготування котлет, скріншот: YouTube
Приготування котлет, скріншот: YouTube

Що додати до фаршу для збільшення обсягу

1. Рис чи картопля

Якщо вам потрібно швидко збільшити обсяг фаршу, натріть у нього 2-3 картоплини. Альтернативою може бути відварний рис. Півсклянки або склянку рису потрібно відварити, охолодити і додати|добавляти| в сирий фарш. Деякі можуть вважати такі котлети тефтелями, але це не применшує їх смакових якостей.

2. Вівсяні пластівці

Для створення бюджетних та ситних котлет використовуйте вівсяні пластівці. Особливо добре вони поєднуються з курячим фаршем. Ось як приготувати такі котлети:

Популярні новини зараз
З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни" Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати З 1 жовтня платіжки за світло зміняться
Показати ще

Інгредієнти:

  • 300 г фаршу
  • 1 склянка вівсяних пластівців
  • 1 цибуля
  • 2-3 зубчики часнику
  • 1 ст. ложка манки
  • 1 яйце

Приготування:

  1. Викладіть вівсяні пластівці на тарілку, залийте окропом і накрийте кришкою. Залишіть на 10 хвилин, щоб пластівці набрякли.
  2. Поки пластівці набухають, наріжте цибулю і натріть часник.
  3. У набряклі пластівці додайте нарізану цибулю, часник, яйце і манку. Добре перемішайте.
  4. У масу додайте сирий фарш і ретельно перемішайте.
  5. Сформуйте з фаршу котлети, що вийшов, і обсмажуйте їх з обох боків до золотистої скоринки на сковороді, змащеній рослинним маслом.

Цей простий прийом допоможе подвоїти об'єм фаршу і зробити з нього більше котлет, які будуть не тільки смачними, а й ситними. Також можна додати тертий сир за бажанням, хоч і без нього котлети виходять відмінними.

Млинці з вівсяних пластівців, скріншот: YouTube
Млинці з вівсяних пластівців, скріншот: YouTube

Нагадаємо, що даремно ви не консервували лимони: унікальний рецепт, який урізноманітнить будь-яку страву.

Раніше ми повідомляли, що часточками краще, ніж перемолоти: рецепт ароматного варення із соковитих груш.