Вчені з Національного бюро економічних досліджень США провели масштабне дослідження, яке включало аналіз успішності понад мільйона школярів віком від шести до п’ятнадцяти років. Метою було з'ясувати, чи впливає місяць народження на академічні результати учнів. Результати виявилися несподіваними та цікавими.

Вересень – місяць для найрозумніших?

За даними дослідження, школярі, народжені у вересні, мають найвищі показники успішності в школі. Вони частіше отримують відмінні оцінки та успішно вступають до престижних університетів і коледжів. Цей феномен дослідники пояснюють тим, що в США діти йдуть до школи в повні шість років. Ті, хто народився у вересні або пізніше восени, зазвичай старші за своїх однокласників, народжених навесні або влітку. Ця різниця у віці впливає на здатність краще засвоювати навчальний матеріал і призводить до розриву в академічних успіхах.

Школярі 11 класу. Фото: вільні джерела
Школярі 11 класу. Фото: вільні джерела

А що ж серпень?

Натомість школярі, які народилися в серпні, показують найгірші результати. Вони виявляються молодшими за інших дітей у своєму класі, що, за словами експертів, впливає на їхню академічну успішність. У порівнянні з вересневими ровесниками, серпневі діти можуть мати труднощі в навчанні через різницю в розвитку та зрілості.

Вплив місяця народження на довголіття

Цікаво, що місяць народження впливає не лише на успішність у школі, але й на тривалість життя. Дослідження показали, що люди, які народилися восени і взимку, живуть довше за тих, хто народився навесні або влітку. Найменша кількість довгожителів серед народжених – у березні. Лише чотири відсотки людей, народжених цього місяця, доживають до ста років.

Популярні новини зараз
Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману Немає дітей, тому що неправильно "чірікаєтесь": пара була в шоці від вердикту лікарів Зима буде без світла: тривожний прогноз Українцям чітко відповіли з приводу індексації пенсій
Показати ще

Спортивні досягнення та місяць народження

Ще одна цікава деталь стосується спорту. Науковці з Бельгії, Франції та Нідерландів встановили, що люди, народжені в серпні, досягають найвизначніших успіхів у спортивних змаганнях. Проте в Канаді найуспішнішими хокеїстами є ті, хто народився наприкінці зими або навесні. А серед зірок англійського футболу переважають ті, хто народився восени, причому немає жодного відомого гравця, народженого в серпні.

Нагадаємо, люди нарешті зможуть читати думки: вчені створили унікальний пристрій

Раніше ми розповідали, що льоди розтануть, а температура буде екстремальною: глобальне потепління призвело до нахилу Землі

Також, таке "кохання" довго не протягне: психологи розібралися, чому люди до кінця життя залишаються самотніми