З новим опалювальним сезоном українцям, можливо, доведеться справлятися з проблемами через відключення електрики, особливо під час війни. Якщо у вас є газовий котел, він може бути вигідним у цьому випадку, адже він забезпечує і тепло, і гарячу воду.

Але сучасні газові котли потребують електрики для роботи насосів, тому без світла вони не працюватимуть. Щоб забезпечити роботу котла під час відключень, потрібні потужні акумулятори або зарядні станції, адже звичайний павербанк не підійде.

Газовий котел. Фото: скрін youtube
Газовий котел. Фото: скрін youtube

Літій-залізо-фосфатні акумулятори (LiFePO4) є найкращим варіантом, бо вони безпечні, довговічні та ефективні. Щоб розрахувати необхідну ємність батареї, помножте споживану потужність котла на кількість годин роботи і поділіть на напругу батареї.

Якщо ваш котел не працює з обраною зарядною станцією, проблема може бути у фазозалежності. Вирішити це може спеціальний подовжувач, але краще звернутися до фахівця.

Популярні новини зараз
Чи можуть виселити із квартири за несплату комунальних послуг Готуємо каністри: в Україні очікується різке зниження цін на бензин та солярку І ви це їсте: українців шокували відео про те, як насправді роблять шинку Якщо хочете жити – відмовтеся: три категорії продуктів, що підвищують ризик онкології
Показати ще

Газовий котел, скріншот: YouTube
Газовий котел, скріншот: YouTube

В умовах нестабільності електроенергії розгляньте можливість установки сонячних панелей або генератора для приватного будинку. Якщо у вас старий газовий котел, який не потребує електрики, переконайтеся, що він регулярно обслуговується для запобігання небезпеці від чадного газу.

Нагадаємо, від цього залежать суми у ваших платіжках: газовики нагадали важливі правила

Раніше ми писали про те, що вибір, який врятує гаманець взимку: що дешевше – дрова, газ чи електрика

Крім того, Знай.ua повідомляв, газові котли вирішили заборонити: людям доведеться розпрощатися із теплом