Період кінця літа та початку осені – найкращий час для догляду за садом. У цей період дерева, які відплодоносили та потребують особливої ​​уваги.

Для початку потрібно перекопати ділянку навколо дерева, але обережно, щоб не зачепити коріння. Це робиться для того, щоб позбавитися личинок, що залишилися в землі на зимівлю.

Другим етапом догляду є зачистка кори на гілках та стовбурі дерева за допомогою садового скребка.

Обрізання яблуні краще проводити на початку осені, у жовтні чи листопаді, коли ще немає заморозків. У серпні дерево ще сповнене циркулюючого соку і саме тому не рекомендують проводити обрізку в останній місяць літа.

Популярні новини зараз
Зима буде без світла: тривожний прогноз Гороскоп на тиждень 16-22 вересня для всіх знаків Зодіаку: небезпеки Водоліїв, блиск Левів та відпочинок Тельців Українцям чітко відповіли з приводу індексації пенсій Це незаконно: чого не можуть робити ТЦК під час перевірки
Показати ще

Яблуня. Фото: кадр з відео

При обрізанні яблуні слід звертати увагу на приріст та вік дерева. Молоді яблуні потрібно трохи обрізати пагони, що виросли за літо. Якщо вік дерева більше 5 років, роблять середню обрізку, зменшуючи на третину міцні пагони. Якщо річний приріст невеликий (менше 30 см), то знадобиться сильне обрізання.

Обрізка яблуні. Фото: скрін Ютуб

Восени важливо прибрати і всі сухі, поламані та пошкоджені гілки. Для цього слід використовувати гострий інструмент та обрізати гілку під гострим кутом. Починаючи з вересня та жовтня необхідно обробити дерева спеціальними розчинами, щоб захистити свій сад від шкідників та хвороб. Дотримуючись цих простих правил, ви зможете забезпечити свій сад необхідним доглядом.

Нагадаємо, що не тільки від синців: як банани допоможуть швидко прибрати мурах із вашого городу.

Раніше ми повідомляли, що увагу на баклажани та помідори: городникам підказали, після чого не можна садити часник.