Перекис водню – назва цього антисептичного препарату відома всім. Найчастіше перекис застосовують для дезінфекції ран, але є кілька секретів його застосування у будинку.

Перекис водню – це звичайна вода, що містить у своєму складі спеціальну молекулу. Тому додавши воду і деякі складові можна отримати засіб для виведення плям, антисептик, засіб відбілювання та застосування в косметології.

Господиня в будинку, фото zbk
Господиня в будинку, фото zbk

Насамперед, розчин перекису можна використовувати як дезінфікуючий засіб при збиранні кухні, ванної кімнати. Для цього потрібно змішати препарат та воду в рівних кількостях. Готовий засіб залити в розпилювач, обприскати потрібні поверхні та дати висохнути.

Прибирання на кухні. Фото: скрін youtube
Прибирання на кухні. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
"Скрутити кордон у трубочку...": відомий астролог назвав, коли Україна почне "ламати" окупантів І ви це їсте: українців шокували відео про те, як насправді роблять шинку Не беріть слухавку, якщо бачите ці номери: шахраї залишать без копійки "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Перекисом водню можна випрати і застарілі плями. Необхідно нанести 3% розчин на пляму, а як пляма зникне випрати річ. Однак не слід використовувати препарат для виведення плям із делікатних речей.

Пляма від крові. Фото: Youtube
Пляма від крові. Фото: Youtube

Ще одним способом використання перекису в побуті є ванни для нігтів. Потрібно в ємність із водою додати 3-4 столові ложки перекису та опустити туди руки на 3-4 хвилини. Дана ванна допоможе, якщо у вас на нігтях є залишки лаку або нігті жовтого кольору.

Якщо у ванні є грибок, можна нанести на місце ураження пасту з соди і перекису водню і залишити суміш на 5 хвилин, після чого змити водою.

Нагадаємо, що таргани втечуть назавжди: як швидко приготувати потужний засіб від цих "вусенів".

Раніше ми повідомляли, що очищення води у домашніх умовах: дієві способи, які виручать у складний момент.