В Індії існують моторошні "школи злодіїв", де підлітків навчають кримінальної діяльності. Ці заклади знаходяться у трьох селах у штаті Мадхья-Прадеш – Кадія, Гулкхеді та Хулкхеді, і там готують юних злочинців до професійного життя у злочинному світі.

У таких "школах" дітей віком 12-13 років вчать усьому, що потрібне для успішного крадіжки. Уроки включають кишенькові крадіжки, крадіжки сумок у людних місцях, уникнення поліції та вміння витримувати побиття. Діти також навчаються азартним іграм та продажу алкоголю.

За навчання в таких школах батьки платять від 2400 до 3600 доларів США.

Школярі в Індії / фото: Pinterest
Школярі в Індії / фото: Pinterest

Вчителі у цих школах – досвідчені злочинці та члени банд. Після закінчення курсу підлітки починають красти коштовності на весіллях заможних людей. За це вони можуть заробити у п'ять-шість разів більше, ніж платили за навчання, а їхні батьки також одержують виплати від банд.

Популярні новини зараз
Газ та світло: які будуть нові тарифи з 1 жовтня І ви це їсте: українців шокували відео про те, як насправді роблять шинку Не беріть слухавку, якщо бачите ці номери: шахраї залишать без копійки Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Поліція повідомляє, що понад 300 дітей із таких шкіл були залучені до крадіжок по всій Індії. Наприклад, 8 серпня у Джайпурі на весіллі вкрали сумку з коштовностями на суму 180 000 доларів США. У березні 24-річний бандит, який закінчив одну із таких шкіл, вкрав коштовності на весіллі у Гургаоні.

Поліцейські стикаються з труднощами у боротьбі зі злочинцями, оскільки більшість із них неповнолітні, а правова система Індії м'якше ставиться до дітей. Жителі сіл часто прикривають дрібних злочинців, що ще більше ускладнює роботу поліції.

Школярі в Індії / фото: Pinterest
Школярі в Індії / фото: Pinterest

Ці "школи злодіїв" стали відомі завдяки соціальним мережам, і люди висловлюють невдоволення тим, що діти замість здобуття освіти навчаються злочинним навичкам. Один із коментаторів сказав:

"Ці діти могли б використовувати плату за навчання для здобуття формальної освіти. Їх збило зі шляху погане соціальне середовище".

Інший додав:

"Ці батьки експлуатують своїх дітей, щоб ті чинили злочини за гроші. Вони не годяться бути батьками".

Нагадаємо, правосуддя хочуть зробити електронним: як це працюватиме

Раніше ми писали, 2 Біблії на 40 тисяч людей, 2 туалети – на сотню: що ховається за стінами "найгіршої" в'язниці на Землі

Крім того, Знай.ua повідомляв, росіяни відправляють молодь з бідних країн Африки та Азії "на забій": заради чого вони погодилися