Якщо ви виберете правильне місце і добре доглядаєте за своїми рослинами, вони будуть рости здоровими та гарними.
Але це ще не все. Запорука успіху полягає в правильному виборі горщика для кімнатних рослин, і, як пише Ukr.Media, варто пам’ятати про кілька важливих моментів.
Рослини сильно відрізняються за тисячами параметрів. Іноді вам потрібно більше світла, а іноді вам потрібна темна, прохолодна кімната. Крім того, кожна квітка вимагає свого поливу. Однак є деякі основні принципи, спільні для всіх.

Кімнатні рослини, скріншот: YouTube
Кімнатні рослини, скріншот: YouTube

Розмір горщика має велике значення.
Я часто вибираю горщики за зовнішнім виглядом. Однак правильний розмір важливіший для ваших рослин. Якщо горщик занадто малий або занадто великий, квіти завжди будуть пошкоджені. Рослини не будуть рости, якщо їх скупчити. Якщо площа кореня занадто велика, він не буде щільно вдавлюватися в ґрунт. Великим рослинам потрібні великі будинки. Діаметр горщика має бути на 10-15 см більшим за кореневу кульку; пересаджуйте в новий ґрунт кожні два роки. Горщик також повинен бути ширшим. Спочатку посадіть рослину в горщик з отвором у дні. Це необхідно для відведення зайвої вологи. Тільки після цього можна садити квіти в декоративні горщики. Також важливо пам'ятати, що перезволоженні коріння швидко загниють.

Кімнатні рослини. Фото: скрін youtube
Кімнатні рослини. Фото: скрін youtube

Як вибрати горщики для декоративних рослин.

Популярні новини зараз
Повістку отримають навіть ті, хто не оновив дані: нові правила призову в Україні В Україні ухвалили "історичне" підвищення податків: головні нововведення Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Горщики для квітів виготовляються з різноманітних матеріалів. Наприклад, їх виготовляють із пластику, металу, кераміки, дерева тощо. Кожен має переваги та недоліки. Пластикові горщики легкі, мають високу вологоємність і не пошкоджують коріння при пересадці.
Однак під впливом сонячних променів пластик стає крихким, що позначається на його міцності і довговічності. Керамічні горщики довговічні та стильні. Вони бувають різноманітних форм і кольорів.
Однак керамічні горщики зазвичай не мають дренажних отворів.

Жінка, яка доглядає кімнатні рослини
Жінка, яка доглядає кімнатні рослини

Нагадаємо, ще можна висадити деякі рослина, ще є час для садіння.

Як кориця може допомогти вашим домашнім тваринкам- детальніше на Знай.ua.

Раніше ми повідомляли, які добрива тримають у секреті.