Бюстгальтер у сучасному вигляді існує вже 110 років, і думки щодо його носіння різняться: одні жінки не уявляють без нього життя, інші вважають його застарілим або навіть шкідливим для здоров’я. Основні питання, що виникають: чи може носіння бюстгальтера викликати онкологічні захворювання грудей, і чи стане груди більш пружними без нього?

Лікарка Олена Павлова з Всеукраїнського центру материнства та дитинства НАМН України вважає, що бюстгальтер — це питання комфорту. Вона підкреслює, що бюстгальтер потрібно носити, якщо це зручно, наприклад, під час спорту або через дрес-код на роботі.

бюстгальтер
бюстгальтер, джерело: Товары для корящих

Важливо лише, щоб білизна була правильно підібрана за розміром і з натуральних матеріалів, оскільки занадто тісні бюстгальтери можуть шкодити здоров’ю.

Пластична хірургиня Оксана Карапетян також підтримує носіння правильно підібраного бюстгальтера. Вона наголошує, що об’єм чашки залежить від обхвату грудної клітки, тому правильний підбір є важливим.

Популярні новини зараз
Українцям чітко відповіли з приводу індексації пенсій Газ та світло: які будуть нові тарифи з 1 жовтня І ви це їсте: українців шокували відео про те, як насправді роблять шинку Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Жіночі груди, скріншот
Жіночі груди, скріншот

Карапетян каже, що гравітація впливає на шкіру грудей, спричиняючи птоз (опущення), втрату пружності, зменшення об’єму і появу розтяжок. Ризики, пов'язані з носінням бюстгальтера, включають порушення кровообігу через тісну білизну, що може призвести до патологій молочної залози.

Особливо обережно слід носити бюстгальтери з кісточками жінкам з фіброзно-кістозною мастопатією та маститами. Також варто обмежити носіння «невидимих» бра (силіконових наклейок на груди), оскільки вони можуть перегрівати тканини і провокувати хворобливі процеси.

Нагадаємо, груди майже нічого не прикривало: Тіна Кароль вразила користувачів "гарячою" фотосесією

Раніше ми писали про те, що блогерка з найбільшим розміром грудей розкрила, як їй живеться з таким "скарбом"

Крім того, Знай.ua повідомляв, вчені пояснили, як дитинство впливає на наші температурні звички