Джоан Роулінг знову потрапила в центр скандалу, цього разу через свою різку думку про Валентину Петрільйо, трансгендерну спортсменку, яка виступає на Паралімпійських іграх у Парижі.

Петрільйо раніше бігала у чоловічих змаганнях, але після ґендерного переходу тепер бере участь у жіночих забігах. Роулінг, як завжди, не змогла втриматися від різкості і обізвала її "шахрайкою", що підірвало інтернет.

Джоан Роулінг. Фото: скрін youtube
Джоан Роулінг. Фото: скрін youtube

У своєму посту в соцмережі Х Роулінг із сарказмом написала:

"Чому така злість через надихаючого Петрилло? Співтовариство шахраїв ніколи не мало такої видимості! Такі горді шахраї, як Петрилло, доводять, що ера шахрайства закінчилася. Який приклад для наслідування! Я кажу, що ми повертаємо Ленсу Армстронг його медалі і йдемо далі ".

Популярні новини зараз
Число 666: чи це правда символ диявола і як пов'язано з ангельським значенням Статус "дитини війни" та 15 тисяч на місяць: що потрібно робити Французький мільярдер купив Lifecell: що зміниться для українських абонентів Пенсіонерів попередили про штрафи: заплатити доведеться майже 12 000 грн
Показати ще

Валентина Петрільйо, яка стала першою трансгендерною спортсменкою на Паралімпіаді, бере участь у бігу на дистанціях 200 та 400 метрів. У юності, коли вона ще була Фабриціо, вона страждала від хвороби Штаргардта, дегенеративного захворювання очей, але це не завадило їй виграти 11 національних титулів у чоловічих змаганнях.

Валентина Петрільйо / фото: Х
Валентина Петрільйо / фото: Х

Після переходу у 2018 році її спортивні результати змінилися через зміни у метаболізмі.

Але не всі раді бачити її на жіночих змаганнях. Понад 30 спортсменок підписали петицію з вимогою усунути Петрилло від участі у жіночих забігах, що лише роздмухує дискусії про місце трансгендерних спортсменів у спорті.

А ми нагадуємо, що трангендерна телеведуча звинуватила зіркового автора "Гаррі Поттера" в дискримінації ЛГБТ.

Раніше стало відомо про те, що і тальянський олімпієць впустив обручку в Сену прямо перед обличчям дружини: "Тільки ти міг..."

Вам буде цікаво дізнатися, жінка вагою 153 кг продала трьох коней і почала нове життя: тепер на вулиці її ніхто не впізнає.