Бутерброди не кращим чином впливають на здоров'я, особливо при частому вживанні. Але найсильніше нашкодити організму можна, якщо зловживати деякими видами ковбас. Гастроентерологи перерахували найнебезпечніші.

Ковбаса - це "бомба уповільненої дії", яка повільно, але впевнено псує здоров'я. Вся річ у тому, що такі вироби містять багато жирів, нітритів, солі та різні підсилювачі смаку. Ці компоненти дуже небажані для організму, особливо у великих кількостях.

Бутерброди з ковбасою, скріншот: Youtube
Бутерброди з ковбасою, скріншот: Youtube

Гастроентерологи відзначають, що найшкідливішою є напівкопчена ковбаса – через спосіб виготовлення. Спочатку її варять, потім смажать, а потім коптять. У такій ковбасі є продукти згоряння та радіолізу, які виділяються в процесі копчення.

Сирокопчена ковбаса - також не принесе користі. Все через велику кількість в ній різних добавок та жиру. Топ-3 шкідливі ковбаси замикає ліверна. Її виготовляють із субпродуктів, обрізків сала, використовують загусники та консерванти. Відповідно, користі для організму нуль.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 16-22 вересня для всіх знаків Зодіаку: небезпеки Водоліїв, блиск Левів та відпочинок Тельців Число 666: чи це правда символ диявола і як пов'язано з ангельським значенням Французький мільярдер купив Lifecell: що зміниться для українських абонентів "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Сирокопчена ковбаса. Фото: Youtube
Сирокопчена ковбаса. Фото: Youtube

Найбільш безпечною для здоров'я вважається варена ковбаса, адже вона менше обробляється. Втім, краще брати до уваги склад.

Фахівці радять з'їдати не більше 50 г ковбаси на день. Це безпечна доза, яка не дасть негативних наслідків організму. Водночас людям похилого віку рекомендується зовсім відмовитися від ковбас.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, може бути дуже токсичним: яку популярну рибу не варто навіть брати з полиць супермаркету – можна занапастити здоров'я.

Також наш портал інформував, про це не напишуть на упаковці: 5 небезпек для здоров'я від вживання популярних каш.

Крім того, ми писали, цей напій передчасно вас зістарить: кожен ковток "краде" роки молодості.