Для всіх наших дорогих та шановних читачів, які хочуть, щоб у їхніх будинках завжди і скрізь було чисто та прибрано, у нас є дуже цікава та головне – корисна інформація. Не секрет, що дуже поширеною проблемою є усунення шару жиру у трубах раковини. З цією проблемою стикаються майже всі господарі.

Є відразу кілька "народних" способів, які допоможуть виправити "жирну" проблему, і дуже важливо, що за таке прибирання не потрібно платити величезні гроші, тут немає жодної "спеціальної" хімії.

Про ці способи розповів один із українських блогерів, який часто ділиться цікавими побутовими лайфхаками.

Жир у раковині, скріншот: YouTube
Жир у раковині, скріншот: YouTube

Перший спосіб - сода та оцет

Спочатку висипте в каналізацію чашку харчової соди, а потім вилийте чашку оцту. Залишіть суміш приблизно на 30 хвилин, щоб вона почала пінитися і розщеплювати жир. Потім промийте каналізацію гарячою водою, щоб змити залишки.

Популярні новини зараз
Путін оголосив про масштабне збільшення чисельності армії Увага на квитанції: українців попередили про платіжки за комуналку В Україні ухвалили "історичне" підвищення податків: головні нововведення Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати
Показати ще

Жир у раковині, скріншот: YouTube
Жир у раковині, скріншот: YouTube

Другий спосіб – окріп

Закип'ятіть чайник або каструлю з водою та обережно вилийте воду в каналізацію. Гаряча вода допоможе розплавити та змити жир, запобігаючи його накопиченню в трубах. Важливо, що цей метод можна використовувати тільки для металевих або керамічних труб, оскільки виливання окропу в пластикові труби може призвести до пошкодження.

Жир у раковині, скріншот: YouTube
Жир у раковині, скріншот: YouTube

Третій спосіб - сода та сіль

Змішайте рівні частини солі та харчової соди та висипте їх у каналізацію. Залишіть суміш на кілька годин або на ніч, щоб вона розщепила жир. Після цього промийте каналізацію гарячою водою, щоб видалити залишки.

Нагадаємо, душ і прання стануть розкішшю: куб води буде дорожчим за 100 гривень.

Раніше повідомлялося, як уникнути відключення води за наявності боргу: українцям дають шанс.

Також, наступна зима в Україні може стати найважчою з часів Другої світової: готуйтеся до гіршого.