Є важливе питання, а що робити, якщо улюблений смартфон опинився під впливом вологи, чи взагалі побував під водою? Є дуже популярна у соціальних мережах порада - класти телефон у рис. Однак є сумніви щодо цієї поради. І ось що робити, якщо навіть рису немає під рукою?

Відповідь є - увімкнути на телефоні спеціальний ролик із YouTube. Журналісти видання The Verge перевірили його ефективність.

Смартфон під водою, скріншот: YouTube
Смартфон під водою, скріншот: YouTube

Цьому відео вже чотири роки, він має 45 мільйонів переглядів і майже 150 тисяч коментарів, переважно від вдячних користувачів. Але тільки в The Verge додумалися підійти до справи з усією серйозністю.

Журналісти звернулися за допомогою до iFixit і як піддослідні взяли чотири смартфони: iPhone 13, Pixel 7 Pro, Pixel 3 і Nokia 7.1.

Популярні новини зараз
Українка була в шоці від харчування в школі – таке і свиням соромно давати З 1 жовтня платіжки за світло зміняться Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Відео для сушіння смартфонів працює в такий спосіб. Зображення не має значення, важливий лише низькочастотний звук, який змушує сильно вібрувати динаміки смартфона. Тим самим вони ніби мають виштовхувати вологу з корпусу телефону. Подібним чином працює вологозахист в Apple Watch.

Під час експерименту всі чотири смартфони помістили в ємність із водою, розведеною барвником, що світиться в ультрафіолеті. Телефони намокали протягом хвилини, потім їх вийняли, струснули і на ніч увімкнули відтворення «осушаючого» відео з YouTube. На ранок апарати розібрали та пошукали сліди барвника.

Смартфон під водою, скріншот: YouTube
Смартфон під водою, скріншот: YouTube

Результати неоднозначні. Pixel 7 Pro виявився повністю сухим, Nokia 7.1 – ближче до зіпсованого стану, iPhone 13 та Pixel 3 – щось середнє між двома крайнощами. За словами експертів, відео працює, але не бездоганно.

Хоча такий ролик дійсно допомагає видалити вологу навколо динаміка, він не вплине на порт USB або слот для SIM-карти.

"Подібні відео не зашкодять, але й назвати їх гарантованим способом порятунку утоплених смартфонів не можна", - зазначили в iFixit.

Нагадаємо, які смартфони будуть точно по кишені цього року.

Раніше повідомлялося, не потрібен банкомат, ані кошик для покупок: ПриватБанк разом із Varus запустили нову зручну послугу.

Також, як не залежатиме від графіків відключень: у lifecell з'явилася нова послуга.