Васильківська майоліка — це керамічні та глиняні вироби, які сьогодні можуть коштувати досить дорого. Багато хто ще з дитинства пам'ятає ці яскраві статуетки у вигляді тварин, але мало хто здогадується, що зараз вони стали справжньою цінністю для колекціонерів.
Наприклад, звичайний на вигляд глиняний баран, який колись стояв у багатьох сервантах, сьогодні може коштувати майже 60 тисяч гривень, подивитись мжна на сайті Violity.

Здається, що такий баран зовсім не рідкісний, адже подібні статуетки були в багатьох українських родинах. Однак, не все так просто. Продукція Васильківського керамічного заводу створювалася в обмеженій кількості, і багато екземплярів не збереглися до нашого часу.

Через це такі статуетки сьогодні стали ще більш цінними. Власник цього барана одразу виставив його на продаж із мінімальною ціною в 59 тисяч 999 гривень, що свідчить про високий попит на подібні вироби серед колекціонерів.

Ціни на Васильківську майоліку зростають, оскільки все більше людей прагнуть придбати частинку історії. Статуетки, які колись здавалися звичайними декоративними елементами, тепер перетворилися на рідкісні колекційні предмети.

Популярні новини зараз
Путін оголосив про масштабне збільшення чисельності армії Плату за світло нараховуватимуть по-новому Суцільний головний біль: 3 знаки Зодіаку, які не годяться в дружини Охоронці "Укрзалізниці" влаштували п'яно-криваву бійку: пасажири в шоці від побаченого
Показати ще

Кожен такий виріб відображає унікальність майстерності своїх творців і є частиною культурної спадщини. Тому, якщо у вас залишилися подібні статуетки з минулого, варто знати, що вони можуть мати значну цінність не тільки як спогади, а й як фінансовий актив.

Нагадаємо, багатства немає, тому що квітів немає: що потрібно зберігати вдома, щоб відкрити грошові потоки

Раніше ми писали про те, що ходила по пляжу і знайшла мільйони: жінка переплутала зі звичайним каменем справжню цінність

Крім того, Знай.ua повідомляв, пір'я, статуетки та ваші черепашки з моря: чому це все заборонено зберігати в домі