Кава допомагає отримати заряд енергії з ранку, продуктивно розпочати та провести день. Однак зловживати напоєм небезпечно. Експерти назвали продукти, які фактично можна назвати замінниками кави.

Медики попереджають, що безпечна норма кави для здорової людини 3-5 чашок на добу. За умови, що їхній обсяг 150 мл. Зловживання напоєм може призвести до підвищення артеріального тиску, частих головних болів, безсоння, прискорення серцевого ритму.

Кава. Фото: скрін youtube
Кава. Фото: скрін youtube

Щоб уникнути неприємних наслідків, чашку кави можна замінити деякими продуктами, які дадуть аналогічний ефект.

Так підняти тонус можна за рахунок правильного сніданку. До 10 години ранку варто включити в раціон поживні інгредієнти, зокрема фрукти.

Популярні новини зараз
Зима буде без світла: тривожний прогноз Головне за 15 вересня: ПриватБанк обмежує карти, ТЦК знатимуть усі, а комуналку хочуть збільшити на 75% Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року Готуємо каністри: в Україні очікується різке зниження цін на бензин та солярку
Показати ще

Прийом їжі. Фото: скрін youtube
Прийом їжі. Фото: скрін youtube

Щоб енергія била ключем, варто вживати сухофрукти, які позитивно впливають на процес кровообігу та роботу серця, а також стимулюють обмін речовин. Особлива увага на курагу, сушені банани та печені груші – у них багато клітковини і вони швидко засвоюються.

Протистояти фізичній втомі допомагають також ефірні олії, особливо цитрусові та розмаринові ноти. Декілька крапель рекомендується додавати у ванну, наприклад після важкого робочого дня. Процедуру слід повторювати регулярно, щоб досягти найкращого ефекту.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, гастроентерологи перерахували найшкідливіші ковбаси: на бутерброди краще не брати.

Також наш портал інформував, про це не напишуть на упаковці: 5 небезпек для здоров'я від вживання популярних каш.

Крім того, ми писали, цей напій передчасно вас постаріє: кожен ковток "краде" роки молодості.