На перший погляд безглузда дія може вкрай змінити життя садівників, досвідченні дачники розкрили свій секрет.

Компост це не лише корисна річ для рослин, а і дуже екологічний метод, яким вже давно користуються всі садівники. Проте перегнивання компосту може зайняти місяці або і роки, але є дієвий метод, як пришвидчити цю справу.

Деякі садівники змішують компост з пшеничним або житнім борошном, що на перший погляд може здатися дивним. Однак це має свої переваги, і про це варто знати, особливо садівникам-початківцям. Борошно допомагає прискорити дозрівання компосту.

Борошно у супермаркеті, фото Знай.ua
Борошно у супермаркеті, фото Знай.ua

Це відбувається тому, що цей сипучий продукт є джерелом поживних речовин, які активують мікроорганізми, що беруть участь у розщепленні органічних речовин. В результаті компост швидко перетворюється на корисне добриво.

Популярні новини зараз
Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману Пенсії можуть поменшати: люди недоотримують тисячі гривень Жінка зі США займалась сексом з 20 чоловіками: знайшла задоволення з одруженими Це незаконно: чого не можуть робити ТЦК під час перевірки
Показати ще

Компост. Кадр з ютуба
Компост. Кадр з ютуба

Отже, щоб досягти такого ефекту, достатньо посипати компостний шар борошном. Хоча конкретної кількості борошна не існує, але важливо не перестаратися.

Порада перед додаванням борошна.

Краще змішати його з біопрепаратом, таким як Триходерма. Це дозволить запобігти розвитку патогенних мікроорганізмів, які можуть бути небезпечними для рослин.

Користуйтеся цим методом і ваш компост буде врази швидше перегнивати.

Нагадаємо, так роблять усі відповідальні дідусі та бабусі, блогер розкрив секрет тривалого зберігання картоплі.

Пересадка полуниці на нове місце, секрет дачників- більш детально на Знай.ua.

Раніше ми повідомляли, які культури потрібно підготувати вже зараз.