Перенесення Різдва на 1 жовтня: президент заявив, що йому вже пахне святом

Різдво
Різдво

В Україні дуже довго ходили розмови про те, коли святкуватиме Різдво: 25 грудня чи 7 січня. Навіть незважаючи на ухвалений торік закон, багато хто залишається прихильниками 7 січня. Але є ще одна країна, де все складно з Різдвом, і це Венелуела. Точніше, там все стало дуже легко, адже президент країни Ніколас Мадура своїм указом просто переніс свято на... 1 жовтня. 61-річний Мадуро має намір балотуватися на третій шестирічний термін, незважаючи на обурення опозиції та міжнародної спільноти щодо результатів виборів 28 липня.

Не лізь туди: українці отримують величезні штрафи через лічильники, приходять "контролери"

Лічильник газу. Фото: скрін youtube
Лічильник газу. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Пенсії можуть поменшати: люди недоотримують тисячі гривень Немає дітей, тому що неправильно "чірікаєтесь": пара була в шоці від вердикту лікарів ТЦК пішли рейдами по ресторанах та спортзалах Це незаконно: чого не можуть робити ТЦК під час перевірки
Показати ще

Через газові лічильники українцям можуть загрожувати величезні штрафи, які ще сильніше можуть вдарити по сімейному бюджету. Відомо, що раз на півроку спеціалісти операторів газорозподільних компаній можуть прийти з перевіркою додому. Перевірка справності роботи лічильника – їх прямий обов'язок. Контролер газової компанії приходить до будинку споживача. Зазвичай, про таку перевірку попереджають заздалегідь, адже власник квартири чи будинку має забезпечити безперешкодний доступ до обладнання.

На купівлю дров чи оплату газу: українцям нададуть нову допомогу

Дрова, субсидії / фото: Pinterest
Дрова, субсидії / фото: Pinterest

Деякі українці можуть одержати матеріальну допомогу на холодний період. Виплати призначені для покупки твердого палива або оплати комуналки. Благодійна організація надаватиме фінансову допомогу внутрішньо переміщеним особам чи місцевим жителям Золочівської та Печенізької громади, які постраждали від російського вторгнення у Харківській області. На даний момент найбільш гостро стоїть питання підготовки до зими та успішне проходження опалювального сезону 2024/2025, тому місцеві жителі та ВПО зможуть отримати гроші на закупівлю дров, вугілля чи брикетів.

Літніх "стрибків" не вистачило? Осінні тарифи на воду, ціна за куб

Людина, яка тримає квитанцію в руках. Фото: youtube
Людина, яка тримає квитанцію в руках. Фото: youtube

Багатьох наших читачів може турбувати питання, а як можуть змінитись тарифи вже цієї осені, і найважливіше – що ж чекати від тарифів уже у вересні. Так, у вересні зростання вартості водопостачання не передбачається. Однак потрібно розуміти, що певні громади самостійно можуть збільшити цей тариф. Важливо також знати, що вартість водовідведення також зросла. Найбільше у червні збільшився цей тариф у КП "Облводоканал", тепер він становить 41,30 гривні за кубометр.

ТЦК виписують штрафи за відмову: можете отримати повістку

зупинили і вручили повістку
зупинили і вручили повістку

З 18 травня в Україні діють нові норми Закону №3633-IX, згідно з якими всі військовозобов’язані чоловіки повинні мати при собі військово-обліковий документ (ВОД). Про це повідомив адвокат Володимир Крекотень. У ВОД зазначено інформацію про військову спеціальність, медичний огляд, а також наявність відстрочки або бронювання від мобілізації. Громадяни зобов’язані пред’являти військовий квиток або приписне посвідчення на вимогу представників ТЦК та СП, працівників поліції, а також представників Держприкордонслужби в прикордонних районах та на пунктах пропуску через кордон.