Окрім збирання врожаю для багатьох українців настав сезон консервації овочів та фруктів на зиму. І це дійсно важливо зараз, адже ми не знаємо, який час на нас чекає.

Одним із популярних овочів є огірок, який господарі та господині з радістю заготовляють на зиму. Але так нудно є те саме, тому ми знайшли для ас кілька приголомшливих рецептів, який точно вам сподобаються.

Консервація огірків, фото: Знай.ua
Консервація огірків, фото: Знай.ua

Малосольні огірки без оцту

Для тих, хто не хоче використовувати оцет у засолюванні, є відмінний рецепт малосольних огірків. Найкраще збирати огірки безпосередньо в день засолювання і укладати вертикально в ємність для досягнення найкращого результату.

Інгредієнти:

Популярні новини зараз
До 9,99 грн за куб: кому доведеться більше платити за газ Охоронці "Укрзалізниці" влаштували п'яно-криваву бійку: пасажири в шоці від побаченого Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

1,5 кг огірків
5 зубчиків часнику
2 листи хрону
3 листи вишні
6 листя смородини
3 бутони гвоздики
8 горошин чорного перцю
4 ст. ложки солі

Приготування:

У каструлю налийте 2 літри води, додайте сіль, перець, лавровий лист і гвоздику. Поставте на вогонь та доведіть до кипіння, після чого залиште на кілька хвилин.

Процідіть розсіл, залийте їм огірки, укладені в ємність, і залиште в теплому місці. Вже за добу огірки будуть готові до вживання.

Консервація огірків, фото: Знай.ua
Консервація огірків, фото: Знай.ua

Мариновані огірки

Цей спосіб ідеально підходить для тривалого зберігання огірків у прохолодному приміщенні. Зручно готувати невеликі порції у літрових банках.

Інгредієнти:

0,65 кг огірків
0,5 л води
1 ст. ложка солі
2 ст. ложки цукру
2 ст. ложки 9% оцту
1 парасолька кропу
1 лавровий лист
1 бутон гвоздики
Коріандр та чорний перець (за смаком)
3 зубчики часнику

Приготування:

Замочіть огірки в холодній воді кілька годин, потім промийте і обріжте кінці. Простерилізуйте банки і покладіть на дно спеції (виключаючи кріп) та часник.

Викладіть огірки в банки та приготуйте маринад із води, солі та цукру. Доведіть його до кипіння, потім додайте оцет.

Залийте огірки гарячим маринадом, простерилізуйте банки протягом 10 хвилин і закрийте герметично. Переверніть банки, дайте їм охолонути, а потім надішліть на зберігання в темне місце.

Мариновані огірки, фото: скріншот з відео
Мариновані огірки, фото: скріншот з відео

Огірки по-болгарськи

Цей рецепт вимагає щойно зібраних з грядки огірків, найкраще вибирати молоді та міцні плоди. Рецепт розрахований на трилітрову банку.

Інгредієнти:

2 кг огірків
2 болгарських перцю
3 зубчики часнику
2 парасольки кропу
2 лаврові листи
4 горошини чорного перцю
15 г 70% оцту
1 л води
1 ст. ложка солі
2 ст. ложки цукру

Приготування:

Вимочіть огірки та обріжте кінці. Простерилізуйте банки і покладіть у них спеції та болгарський перець.

Приготуйте розсіл із води, солі та цукру, доведіть його до кипіння і залийте в банки. Залишіть їх на півгодини.

Злийте розсіл назад у каструлю, знову доведіть до кипіння і розлийте банками. Додати оцет для консервації.

Закрийте банки гвинтовими кришками або закатайте, дайте охолонути під теплим пледом. Зберігати слід у темному місці.

Мариновані огірки по-болгарськи, кадр з відео
Мариновані огірки по-болгарськи, кадр з відео

Нагадаємо, що світла немає, кондиціонера немає , а смакота є: рецепт морозива крем-брюле між двох вафельок.

Раніше ми повідомляли, що краще за свіжі: рецепт маринованих яблук у банку на зиму.