Крім того, що екран не вмикається, на несправність смартфона може вказувати і форма батареї. Якщо акумулятор здувся, настав час його замінити. Визначити факт здуття можна навіть у моделях з кришкою, що незнімається, візуально оглянувши її.

Якщо задня панель випирає, а сам телефон лежить на поверхні нерівно (крутиться на місці), то батарея найчастіше виявляється роздутою. Таке трапляється з різних причин (шлюб, сильне зношування або неправильне використання), але користуватися таким акумулятором далі небезпечно.

Про це стало відомо завдяки інформації від фахівців одного із сервісних центрів Києва.

Здулася батарея смартфона, скріншот: YouTube
Здулася батарея смартфона, скріншот: YouTube

Чи можна проткнути роздуту батарею?

У мережі можна зустріти поради про те, як самостійно «полагодити» батарею смартфона, що роздулася, проткнувши її і заклеївши місце проколу. Робити так украй не рекомендується з низки причин. Найголовніша - ризик займання та вибуху.

Популярні новини зараз
Мобілізованим оголосили важливе нововведення "Ощадбанк" оголосив про зміни: які послуги подорожчають з жовтня Видачу повісток обіцяють автоматизувати, щоб отримав кожен Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року
Показати ще

Батарея починає здуватись через те, що хімічні процеси всередині неї протікають неправильно. В результаті цього починає утворюватися легкозаймистий газ, який і розширює акумулятор, змінюючи його форму.

Якщо проткнути батарею, є шанс того, що вона спалахне або вибухне через контакт газу з киснем. Відбувається це хоч і не завжди, але від такого результату не можна бути застрахованим.

Навіть якщо акумулятор, що здувся, не зреагував на прокол, небезпека не минула. Не можна використовувати пошкоджену батарею, вставляти в телефон або заряджати. Якщо акумулятор здувся, це свідчить про те, що збій усередині нього вже стався - повернути його або "полагодити" таку батарею неможливо.

Навіть здутий акумулятор за допомогою проколу може в будь-який момент спалахнути або вибухнути. Якщо смартфон у цей момент перебуватиме поряд із власником, наприклад, у його руці або біля обличчя під час телефонної розмови, людина може серйозно постраждати.

А ось залишений без нагляду телефон з несправною батареєю може призвести до пожежі.

Здулася батарея смартфона, скріншот: YouTube
Здулася батарея смартфона, скріншот: YouTube

Що робити, якщо акумулятор на телефоні здувся?

Замість того щоб ризикувати власним здоров'ям і створювати пожежонебезпечну ситуацію, необхідно якнайшвидше замінити акумулятор на новий.

Смартфон під водою, скріншот: YouTube
Смартфон під водою, скріншот: YouTube

При цьому важливо виконувати такі рекомендації:

• Розрядити смартфон із несправною батареєю, вимкнути його та не використовувати.

• Не поміщати телефон у умови різких перепадів температури.

• Уникати нагрівання та прямих сонячних променів.

• Переконайтеся, що смартфон знаходиться в безпечному місці, не кидати і не стискати пристрій.

• Якщо кришка смартфона незнімна, заміну батареї, що здулася, рекомендується довірити професіоналам - оскільки акумулятор надійно приклеєний до корпусу пристрою, власник може випадково пошкодити його під час вилучення.

• Якщо кришка знімна та батарею можна дістати самостійно, важливо правильно її утилізувати. Необхідно здати акумулятор у спеціальні пункти прийому або великі мережеві магазини, якщо вони збирають батареї для утилізації.

Нагадаємо, відключення світла більше не застануть зненацька: YASNO вводить нову корисну функцію.

Раніше повідомлялося, що "Київстар" попередив абонентів про обмеження під час відключень світла.

Також, плювок в обличчя змученим війною українцям: чиновники під Полтавою замовили собі iPhone 15.