У православ'ї сьогодні вшановують священномученика Автонома. На Русі його прозвали Артамоном.

Звірі готувалися до зимівлі, тому свято має кілька назв: "Артамон", "Артамонов день", "Зміїний день". День навіть називали Змійовиком, бо це період, коли всі змії повзають з поля в ліс під землю та готуються до зимової сплячки. Тож сьогодні не варто ходити в поле та в ліс, вони й вкусити можуть. А зі зміями готуються до зими та інші звірі, тому з одного боку це небезпечно, а з іншого – чудовий час для мисливців.

Також 12 вересня за новим церковним календарем закінчується святкування Різдва Пресвятої Богородиці.

Мисливці шукали лисиць, вовків, зайців, а перед відправленням у ліс проводили свої ритуали, навіть чоботи від змій замовляли. У взуття треба було також покласти гілочку вероніки. Гілку ясеня брали із собою, у відварі з ясеня змочували хустку, а на нижньому хресті носили мар'їн корінь. Це все має відлякати змій, тому і ви можете використовувати такий захист. Видобуток у вигляді зайця обіцяв великий успіх і багато спійманої дичини.

Популярні новини зараз
До 9,99 грн за куб: кому доведеться більше платити за газ Охоронці "Укрзалізниці" влаштували п'яно-криваву бійку: пасажири в шоці від побаченого В Україні ухвалили "історичне" підвищення податків: головні нововведення Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати
Показати ще

Якщо ви пішли в ліс і побачили змію, потрібно зробити крок правою ногою і стати рівно, три рази вклонитися землі зі словами: "Господи, врятуй, від гада повзучого захисту" . Три рази сплюньте різе ліве плече після цього.

На болота теж краще не виходити, можна зустріти Василиска, який заведе в непрохідну хащу чи драговину. Змії підкоряють йому, кусають дівчат, які йому сподобалися та несуть до оселі Василиска. Не дивно, що дівчатам краще від будинку далеко не відходити 12 вересня.

Не купуйте ніяких лікарських засобів зі зміїної отрути, обставини складуться так, що вони стануть вбивчими. Краще помоліться святому Автоному, щоб захистити його від укусу і не дав померти від нього.

Можна сьогодні приворожити хлопця. Треба знайти або купити заячий хвостик, поспати з ним три ночі, а потім підкинути потрібному хлопцю в будинок. Тоді він на все життя вас полюбить. Ще сьогодні можна у знахарів проводити різні ритуали, обряди, читати грошові змови на багатство та гроші.

Гроші. Кадр з ютуба
Гроші. Кадр з ютуба

Що не можна робити 12 вересня

12 вересня, як і на свято Різдва Богородиці, а також будь-якого іншого дня, Церква не схвалює сварок, лихослів'я, пліток, наклепу, засудження, виступає проти заздрості, жадібності, помсти та розпачу. Не можна відмовляти тим, хто просить допомоги.

У цей день слід уникати важкої роботи. За народними прикметами не можна стригти волосся та нігті. Також 12 вересня не радять йти до лісу – велика ймовірність зустріти там змій.

Нагадаємо про церковний календар на вересень 2024 року: коли та які свята чекають віруючих.

Раніше ми повідомляли, що діти будуть під сильним захистом Господа: яку молитву повинна знати кожна мама.