Обожнювані багатьма продукти харчування можуть зменшити тривалість життя, спровокувавши розвиток злоякісних новоутворень. Дієтологи розповіли, з якою їжею варто бути обережнішими.

За словами дослідників, 35% усіх пухлин є наслідком неправильного харчування. Цей показник навіть вищий, ніж у курців. Цигарки підвищують ризик онкології на 25%. Щоб своїми звичками не скоротити собі тривалість життя, слід уважно стежити за раціоном.

Продукти у холодильнику. Фото: скрін youtube
Продукти у холодильнику. Фото: скрін youtube

Дієтологи відзначають, що овочі та фрукти можуть дати певний захист від злоякісних утворень. В той самий час чимало продуктів навпаки можуть провокувати пухлини.

Фахівці попереджають, що найнебезпечнішими є три категорії продуктів: чіпси, сильногазовані напої та перероблені м'ясні продукти, наприклад, ковбаси, сосиски або бекон.

Популярні новини зараз
Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу Прощайте, лоджії та "панельки": як виглядатимуть українські будинки після війни Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

Чіпси, скріншот: YouTube
Чіпси, скріншот: YouTube

Ці продукти небезпечні саме вмістом швидких вуглеців, які можна порівняти з паливом для зростання пухлин в організмі. Для здоров'я набагато корисніші повільні вуглеводи, яких багато у фруктах та овочах.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, гастроентерологи перерахували найшкідливіші ковбаси: на бутерброди краще не брати.

Також наш портал інформував, може бути дуже токсична: яку популярну рибу не варто навіть брати з полиць супермаркету – можна занапастити здоров'я.

Крім того, ми писали, про це не напишуть на упаковці: 5 небезпек для здоров'я від вживання популярних каш.