У понеділок, 29 вересня, за новим церковним календарем згадують великомученицю Євфимію Всехвальну.

Також цього дня віруючі шанують архангела Михайла.

Цього дня віруючим людям обов'язково потрібно відвідати церковну службу або помолитися. Окрім того, у цей день суворо забороняється працювати та займатися домашніми справами.

Віруючим людям варто зайнятися духовним збагаченням та спілкуванням з дорогими людьми. Хорошою прикметою вважається приймати гостей та ходити у гості.

Популярні новини зараз
На порозі хлібної кризи: українців шокували новими цінами – і це не межа Плату за світло нараховуватимуть по-новому Збільшили штрафи за неявку до ТЦК: скільки треба витягти з заначки Повістку отримають навіть ті, хто не оновив дані: нові правила призову в Україні
Показати ще

Улаштовували дворового - у народі так називали молодшого брата домового. Йому готували щедрі гостинці та відносили до хліву. Вважалося, що задобрений дворовий стежитиме, щоб зі худобою було все гаразд і не дасть образити тварин. Будинок від дворового захищали, накресливши біля дверей смужку з дьогтю.

Цього дня прийнято ходити за грибами та заготовляти капусту на зиму - солити та квасити. За старих часів обов'язково готували щось із птаха. Головним звичаєм цього дня вважається похід до лазні або сауни, або ж можна просто прийняти ванну. Вважається, що у тих, хто не зневажає традиції, справи підуть на лад – і здоров'я буде, і грошей на все вистачить.

Що не можна робити 16 вересня

16 вересня, як і в інший день, Церква виступає проти сварок, лихослів'я, пліток, наклепу, засудження, заздрості, жадібності, помсти, розпачу. Не можна відмовляти тим, хто просить допомоги.

Народні прикмети дня забороняють лінуватися. Не радять цього дня розпочинати нову справу, переїжджати на нове місце та вирушати у далеку дорогу.

Нагадаємо про церковний календар на вересень 2024 року: коли та які свята чекають віруючих.

Раніше ми повідомляли, що діти будуть під сильним захистом Господа: яку молитву повинна знати кожна мама.