Президент росії Володимир Путін знову вирішив наростити армію. Цього разу він збільшив її чисельність ще на 180 тисяч чоловік. Тепер у Збройних силах росії буде майже 2,4 мільйона осіб, з яких 1,5 мільйона – військовослужбовці.

Про це Путін повідомив в указі, який швидко розповсюдили російські ЗМІ 16 вересня. Уряду росії тепер потрібно знайти гроші у бюджеті для виконання цього рішення.

Указ Путіна / фото: Telegram
Указ Путіна / фото: Telegram

Не перше збільшення чисельності армії. У грудні 2023 року Путін уже збільшив кількість військовослужбовців на 170 тисяч. На початку повномасштабного вторгнення в Україну 2022 року в російській армії було трохи більше 1 мільйона людей.

Раніше в серпні джерела з Кремля та Міноборони повідомляли, що російська армія стикається з нестачею поповнення через високі втрати. Це може означати, що найближчим часом росія може оголосити нову хвилю мобілізації.

Популярні новини зараз
На порозі хлібної кризи: українців шокували новими цінами – і це не межа Увага на квитанції: українців попередили про платіжки за комуналку Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

Також наш портал повідомляв, як сховатися від обстрілу: поради з безпеки для вулиці, транспорту та будівель

Раніше стало відомо про те, що Курська операція призведе до серйозних проблем для РФ: "Ми можемо далі просуватися"

Читайте також: Путін хоче добомбит Україну до тотального блекауту