В Україні планується збільшити зарплати для працівників державних органів у рамках держбюджету на 2025 рік. Про це повідомила народний депутат Ніна Южаніна із партії "Європейська солідарність".

За її словами, у новому бюджеті передбачено значні підвищення зарплат для різних органів влади. Наприклад, зарплата працівників Верховної Ради збільшиться на 26,2%, а у працівників Офісу президента – на 11,2%.

Найбільше підвищення очікується для Спеціалізованої антикорупційної прокуратури – аж 71,2%.

Верховна Рада
Верховна Рада

Ось кілька інших прикладів:

Популярні новини зараз
Якщо у квартирі встановлено бойлер: комунальники терміново попередили українців Вдова героя не втрималася від ляпаса проросійській пенсіонерці: жінку потягнули до суду "Вони для мене - сцикуни": прикордонник, так ненавидить "ухилянтів", що купив собі квартиру та будинок Вам тут не раді: європейська країна створює біженцям люті умови – залишитись зможуть одиниці
Показати ще
  • НАБУ – на 28,2%,
  • Прокуратура – ​​на 25,8%,
  • Податкова служба - на 39,3%,
  • Суди – на 9,3%.

Цікаво, що, незважаючи на підвищення військового збору з 1,5% до 5%, працівники цих держорганів майже не відчують цього на своїх гаманцях завдяки збільшенню зарплат.

Кабмін України вже затвердив проект бюджету на 2025 рік, при цьому основну увагу буде приділено обороні та безпеці країни. Проте на 17 вересня Верховна Рада проголосувала у першому читанні за підвищення податків, що може призвести до додаткових надходжень до бюджету, якщо зміни буде остаточно ухвалено.

Нагадаємо, у кільки українцям обходиться утримання районних рад та чиновників у них: суми не для слабкодухих

Раніше ми писали про те, що зарплати чиновників зросли на 50 тисяч гривень за літо

Крім того, Знай.ua повідомляв, тарифи мають бути вищими на 75%: комунальники наполягають на підвищенні