Баклажани – ніжний продукт, який швидко псується.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЩоб вони довше залишалися свіжими, важливо правильно їх вибирати та зберігати, пише Real Simple.
Як вибрати якісні баклажани?
Щоб овоч не зіпсувався через кілька днів, обирайте:
- Тверді, важкі плоди без вм’ятин і плям.
- З гладкою, блискучою шкіркою.
- Без тріщин і механічних пошкоджень.
Де і як правильно зберігати баклажани?
При кімнатній температурі
Якщо баклажани споживатимуться протягом 3-4 днів, їх краще тримати в темному, сухому місці при температурі +10...+13°C.
- Не зберігайте поруч із яблуками чи бананами – вони виділяють етилен, який прискорює псування.
- Не кладіть у пакети – без повітря овоч почне гнити.
У холодильнику
Для довшого зберігання баклажани можна покласти в холодильник, загорнувши у паперовий рушник. У відділенні для овочів вони можуть залишатися свіжими до тижня.
Що робити з нарізаними баклажанами
Нарізані баклажани швидко темніють, тому збризніть їх лимонним соком або покладіть у контейнер із водою. Використайте протягом 2-3 днів.
Як заморозити баклажани
- Наріжте овочі.
- Бланшуйте у киплячій воді 3-4 хвилини.
- Охолодіть у крижаній воді, обсушіть.
- Заморозьте на деко, а потім перекладіть у пакети.
У замороженому вигляді баклажани зберігаються до 6 місяців.
Раніше ми повідомляли, чому не можна зберігати помідори в холодильнику: руйнуємо популярний міф.
Секрети солодкого золота: як зберегти мед смачним та цілющим на довгі роки - більш детальніше на Знай.ua.
Нагадаємо, як правильно зберігати відкриту банку згущеного молока: помилки, які здійснюємо всі ми.