Проблему прилипання залишків їжі до сковороди зустріч майже кожна господиня. Адже дуже прикро, коли страва постійно пригорає навіть на новому та якісному посуді.

Однак існує кілька типових причин виникнення такої ситуації, і усунути їх досить просто.

Антипригарна сковорода. Фото: скрін youtube
Антипригарна сковорода. Фото: скрін youtube

Одна з найпоширеніших помилок – неправильне чищення сковороди, особливо нової. Агресивні миючі засоби та жорсткі губки можуть легко пошкодити антипригарне покриття. В результаті їжа починає прилипати та пригоряти практично відразу.

Ще одна типова причина – недостатнє прогрівання посуду перед приготуванням. Сковороду потрібно розігріти протягом не менше півтори хвилини, інакше продукти прилипатимуть до її поверхні.

Популярні новини зараз
Воювати мають усі: у ТЦК планують посилити мобілізацію Держава залізе у кишеню кожному українцю: деталі нової податкової системи Мобілізація чоловіків предпенсійного віку: що роблять ТЦК з чоловіками 50+ Підхід до мобілізації змінився: як вичисляють ухилянтів
Показати ще

Не можна забувати і про особливості самої страви, яку ви готуєте. Для кожного з них потрібна певна температура та час приготування. Гасіння або смаження на максимальному вогні майже гарантовано призведе до пригорання. Також небезпечно класти нерозморожені продукти, адже різка зміна температури може зашкодити сковороді.

Сковорода, що пригоріла. Фото: скрін youtube
Сковорода, що пригоріла. Фото: скрін youtube

Щоб назавжди позбавитися проблем з прилипанням їжі, радимо: ретельно вивчити інструкцію до вашого посуду і чистити його відповідно до рекомендацій, обов'язково попередньо розігрівати сковороду і готувати кожну страву при температурі і часі, що підходить для неї.

Нагадаємо про дев'ять речей у будинку, які потрібно прибирати щодня.

Раніше ми повідомляли про окріп поза чайником: несподівані лайфхаки для дому та здоров'я.