Забули купити форми для пасок? Не біда — їх можна зробити самостійно буквально за лічені хвилини.

Цей простий лайфгак із фольгою виручить напередодні свята і заощадить ваш час та гроші, повідомляє " 23d.a.b".

Якщо раптом у розпал підготовки до Великодня ви виявили, що форм для випікання немає, не поспішайте в магазин. Усе, що потрібно для вирішення ситуації — звичайна алюмінієва фольга та будь-яка банка, склянка або навіть рулон туалетного паперу. Саме ці речі стануть основою для саморобної форми.

Святкова паска, скріншот: Youtube
Святкова паска, скріншот: Youtube

Відріжте два шматки фольги бажаної висоти, складіть навпіл, при цьому матова сторона має бути всередині. Обгорніть фольгою основу — банку або інший предмет — і добре притисніть. Потім зніміть отриману конструкцію та підверніть краї, щоб форма виглядала акуратно.

Популярні новини зараз
Штрафи без ліміту: неявка в ТЦК може обійтися у 100 000 гривень Одним скасували доплати, іншим "заморозять" пенсію: хто залишиться без грошей Не відправлять далеко: хто може служити поруч з домом Замість 5000 — 9500 грн: українці можуть вдвічі збільшити пенсію - що треба знати
Показати ще

Фольга для прасування, скрін з YouTube
Фольга для прасування, скрін з YouTube

Щоб тісто не прилипало, радимо покласти на дно кружечок пергаменту, змазати його олією, а вже тоді викладати тісто. Обов’язково залишайте простір — заповнюйте форму лише на третину.

Після випікання форми легко знімаються — без зусиль і зіпсованої паски.

Цей лайфгак — не лише зручна альтернатива класичним формам, а ще й креативний спосіб швидко адаптуватися до обставин. До того ж, не зважаючи на напад росії на Україну, наші господині, як завжди, залишаються майстрами чи майстринями на всі руки та перед святами знаходять рішення навіть у найдрібніших клопотах.

Раніше ми повідомляли, цукати, родзинки чи курага: з якими сухофруктами паска вийде найдешевшою?

Забуті великодні традиції: як Україна втрачає частину своєї культурної спадщини - детальніше на Знай.ua.

Нагадаємо, як приготувати ідеальну глазур для паски без яєць: рецепт, з яким вона не покришиться і швидко застигне.