Природа наділила нас безцінним скарбом – рибою, що є справжнім джерелом корисних поживних речовин, необхідні підтримки здоров'я.

Риба зміцнює серцево-судинну систему, покращує роботу мозку, а також сприяє збереженню гостроти зору, запобігаючи виникненню таких захворювань очей, як дегенерація сітківки.

Запечений хек у вершковому маслі і зеленню. Фото: скрін відео
Запечений хек у вершковому маслі і зеленню. Фото: скрін відео

Риба багата на вітаміни, особливо групи В, що грають неоціненну роль у численних функціях організму. Вітамін В12, ніацин та вітамін В6 забезпечують нормальний метаболізм, належну роботу нервової системи та формування еритроцитів. Крім того, ми отримуємо вітамін D, необхідний для міцності кісток та підтримки імунітету. Але як вибрати між хеком і минтаем.

Дієтологи стверджують, що м'ясо хека досить жирне, ніжне та біле містить мало кісток, тому після невеликої термічної обробки філе легко відокремлюється від скелета. Крім того, ця морська риба багата на вітаміни і мікроелементи, що робить її ідеальним продуктом для дитячого та дієтичного харчування.

Популярні новини зараз
Частина пенсіонерів отримає доплати за два місяці: хто в списку Важливі оновлення у "Резерв+": декілька секунд на те, чого чекали тиждень Пенсіонерів чекає підвищення виплат: коли надійде більше грошей Продаж квартири обернеться фінансовим шоком: в Україні встановили нові податки на нерухомість
Показати ще

Запечений хек у вершковому маслі і зеленню. Фото: скрін відео
Запечений хек у вершковому маслі і зеленню. Фото: скрін відео

У хеку перебуває майже повний перелік елементів періодичної таблиці Менделєєва: кальцій, цинк, магній, натрій, залізо, мідь, марганець, хлор, нікель, кобальт і потрібний йод. Вітаміни А, C, Е, D, РР та група В.

Мінтай містить велику кількість білка, вітаміни групи В, омега-3 жирні кислоти і мінерали. Його м'ясо містить легкозасвоювані білки, вітаміни А, групи Б, аскорбінову кислоту, а також макро- та мікроелементи, такі як кальцій, магній, фосфор, хром, мідь та залізо. Крім того, мінтай є рекордсменом за вмістом селену та йоду, необхідним для здоров'я людини.

Мінтай, скріншот: YouTube
Мінтай, скріншот: YouTube

Регулярне вживання цієї риби допомагає нормалізувати гормональний фон, підвищити імунітет та покращити самопочуття. Також вона сприяє покращенню стану шкіри, волосся та нігтів. Ще одна перевага мінтаю – його низька калорійність, смачність та ситність, що робить його цінним продуктом для схуднення.

Нагадаємо, що лише один інгредієнт і молоко залишиться свіжим на 10 днів.

Раніше ми повідомляли, як зберегти муку від жучків: секрети довгострокового зберігання та захисту від комах.