Зелень дозволяє зробити смак багатьох страв більш насиченим та цікавим. Але нерідко буває так, що нещодавно куплені петрушка, кріп, шпинат або рукола починають сохнути, темніти, втрачати вигляд та аромат.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися
Тік-токер Spicy Moustache, який часто радує користувачів соцмереж корисними порадами та лайфхаками, в своєму відео показує, як можна довго зберігати зелень в холодильнику так, щоб вона не втрачала свіжості.
Він радить використати для зберігання кропу, базиліку, петрушки герметичний контейнер зі скла або пластика. Крім контейнера знадобиться шматок чистої тканини, який треба намочити (він повинен бути вологим, але не таким, з якого ллється вода).
Даль слід покласти тканину до контейнера так, щоб лишався вільний край, помістити до контейнера трави та загорнути їх, накривши тканиною зверху. Дуже важливо, щоб вся тканина в результаті була в контейнері, щоб нічого не заважало його щільно закрити. Далі контейнер треба закрити кришкою та поставити в холодильник. Тік-токер стверджує, що таким чином свіжість зелені буде зберігатись до чотирьох тижнів.
Також Spicy Moustache радить тримати стеблові овочі (зелену цибулю, селеру, спаржу) в воді, зануривши на 2,5-5 см. Такі "букетики" слід розмістити в холодильнику та не забувати змінювати воду кожні кілька днів.
Листову зелень (руколу, шпинат, крес-салат) тік-токер навпаки радить зберігати з паперовим рушником, який вбере вологу. Таким чином зелень збереже свіжість та хрусткість.
Раніше портал Знай повідомляв про те, як правильно зберігати овочі, коли немає світла: лайфхаки, що дозволяють знайти альтернативу холодильнику.
Також ми інформували Жирні, варені та сирі: як правильно зберігати різні продукти в морозильнику.
Крім того, портал писав Де та як правильно зберігати банани.