Заготівлі максимально полегшують життя взимку. Наприклад, як ця капуста - закривши пару баночок зараз, потім можна додавати її в борщ, салати та овочеве рагу.

Капуста за цим рецептом залишається хрусткою та дуже корисною, а ось пробу рекомендується знімати не раніше ніж через 2 тижні.

Лінива капуста на зиму, фото sovkusom
Лінива капуста на зиму, фото sovkusom

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна 1 шт.
  • Томатний сік 1,5л
  • Сіль 2 ст. л.
  • Лавровий лист 4 ст. л.
  • Перець запашний 8 шт.
  • Цибуля 1 шт.

Як приготувати:

Для початку підготуйте інгредієнти. Помийте качан капусти, очистіть цибулю від лушпиння. Простерилізуйте банки та закочувальні кришки. Просушіть і поріжте капусту, наріжте цибулю. У велику каструлю налийте томатний сік, доведіть до кипіння, посоліть і варіть близько 20 хвилин.

У стерильні банки утрамбуйте цибулю, нашатковану капусту, лавровий лист та перець горошком. Кожну банку з капустою залийте гарячим томатним соком по борту.

Популярні новини зараз
Українців позбавляють відстрочки – що треба зробити негайно Суцільний головний біль: 3 знаки Зодіаку, які не годяться в дружини Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Заповнені банки закрийте кришками і поставте в каструлю, попередньо поклавши туди рушник. Тепер у каструлю потрібно залити воду, щоб рівень сягав бортиків. Поставте на плиту, увімкніть середнє нагрівання і дочекайтеся моменту закипання. Стерилізуйте заготівлі 20 хвилин у киплячій воді.

Банки, що вже пройшли стерилізацію, потрібно вийняти і закатати ключем, а потім помістити на кришки в тепле місце до повного охолодження. Після цього відправте капусту в томатному соку до комори на тривале зберігання.

Лінива капуста на зиму, фото sovkusom
Лінива капуста на зиму, фото sovkusom

Нагадаємо, що даремно ви не консервували лимони: унікальний рецепт, який урізноманітнить будь-яку страву.

Раніше ми повідомляли, що часточками краще, ніж перемолоти: рецепт ароматного варення із соковитих груш.