Зазвичай магазинна сметана ніколи не зрівняється з домашньою. Виявляється, що готувати її дуже просто, вам знадобиться трохи часу та два інгредієнти.

Домашня сметана буде не тільки смачнішою за магазинну, а й кориснішу, адже ніколи не знаєш, що виробники додають до складу, щоб вона краще зберігалася.

Сметана, фото: Pixabay
Сметана, фото: Pixabay

Так що якщо ви любите насолодитися ароматним борщиком або голубцями зі сметанкою, пропонуємо вам приготувати смачний соус будинку.

Продукти, які вам потрібні:

ПРОЦЕС ПРИГОТУВАННЯ

Для приготування краще брати жирніші молочні продукти. Щоб надати більшу жирність молоку, можна до нього додати невеликий шматочок вершкового масла. Для початку молоко потрібно підігріти, а вже потім у нього кладеться олія.

Кисломолочні продукти, фото hozjain
Кисломолочні продукти, фото hozjain

Як тільки масло розтане у теплому молоці, потрібно кілька хвилин збити вміст каструлі блендером.

Потім молоко треба закип'ятити і залишити остигати до температури 40 градусів.

Пінку слід прибрати та влити кефір кімнатної температури. Все слід добре перемішати віночком. Після цього каструлю потрібно вкрити рушником та залишити на 7 годин. Повинна вийти простокваша.

Пляшка молока
Пляшка молока

Як зазначають господині, наступний етап приготування полягає в тому, що над каструлею слід встановити друшляк та застелити його марлею.

Масу, що залишилася на ній, треба перекласти в ємність і поставити в холодильник на 8 годин, але періодично вміст слід помішувати. Потім залишиться продукт, що вийшов, тільки збити віночком або блендером.

Якщо маса дуже густа, то при цьому її можна трохи розбавити молоком.

Сметана. Фото Freepik
Сметана. Фото Freepik

Нагадаємо, що світла немає, кондиціонера немає , а смакота є: рецепт морозива крем-брюле між двох вафельок.

Раніше ми повідомляли, що краще за свіжі: рецепт маринованих яблук у банку на зиму.