Деяким українським пенсіонерам доведеться прийти до органів ПФУ протягом 10 днів, щоб не втратити свої виплати. Кого це стосується, пояснюється у матеріалах Пенсійного фонду України.

Пенсіонер зобов'язаний інформувати ПФУ про зміну певних даних протягом 10 днів з моменту їхнього настання. Якщо не сповістити орган або зробити це невчасно, то пенсійну виплату можуть "заморозити" до з'ясування обставин.

Візит до ПФУ. Фото: скрін youtube
Візит до ПФУ. Фото: скрін youtube

Пенсіонер повинен повідомляти:

  • отримання нового паспорта у разі втрати старого;
  • про заміну паспорта старого зразка на ID-картку;
  • про зміну прізвища чи імені;
  • про зміну місця реєстрації;
  • про працевлаштування чи звільнення;
  • про зміну ідентифікаційного коду

Пенсіонери. Фото: youtube
Пенсіонери. Фото: youtube

Популярні новини зараз
Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року Місячне затемнення 18 вересня та кохання: для яких знаків Зодіаку цей день принесе шанс на яскраві почуття Зміни у військовому обліку – чого чекати українцям "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Фахівці ПФУ пояснюють, що дані про влаштування на роботу чи звільнення необхідні, оскільки від них залежить розмір пенсійної виплати. Інформація про адресу проживання важлива, оскільки пенсійна справа має зберігатись за місцем проживання людини. Ідентифікаційний код та прізвище – необхідні для правильного заповнення документів.

Проінформувати про зміни пенсіонер може особисто, завітавши до сервісного центру ПФУ або скористатися онлайн-сервісами.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, на комуналку, шматок хліба та воду: хто з пенсіонерів отримуватиме понад 5 тисяч гривень.

Також наш портал інформував, можна збільшити пенсію на 30%: українцям порадили, коли виходити на заслужений відпочинок.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, співробітники Пенсійного фонду довели хворого клієнта до краю: вривалися в квартиру і допитували колег.