Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які люблять проводити час за відеоіграми, є дуже цікава інформація. Шанувальники ігор про "сталкери" можуть бути приємно здивовані. Друга частина гри має вийти 20 листопада, принаймні, так заявили в останньому анонсі розробники.

Команда розробників перенесла гру на два місяці, щоб мати більше часу відшліфувати проект і представити його якнайкраще. Однак деяких функцій та особливостей у грі все одно не буде у момент запуску.

У новому інтерв'ю автори розповіли, що вони планують додати ці кілька можливостей невдовзі після виходу гри. Щось з'явиться у першому великому оновленні, а інше – пізніше. Над усім цим зараз активно працюють, пише "wccftech".

STALKER 2: Серце Чорнобиля / фото
STALKER 2: Серце Чорнобиля / фото

Насамперед варто відзначити, що це будуть повністю безкоштовні оновлення для тих, хто придбає гру. Вони включають кросплатформові модифікації, розраховану на багато користувачів гру і трасування променів. Крім того, трохи згодом вийдуть сюжетні DLC.

Популярні новини зараз
Українців закликали виходити на пенсію пізніше – сил вистачить "Скрутити кордон у трубочку...": відомий астролог назвав, коли Україна почне "ламати" окупантів Якщо хочете жити – відмовтеся: три категорії продуктів, що підвищують ризик онкології Пенсіонерів попередили про штрафи: заплатити доведеться майже 12 000 грн
Показати ще

Відповідно до заяв компанії, гра отримає програмне трасування променів, але команда працює і над апаратною:

"У нас буде програмне трасування променів. Що стосується апаратного трасування, то для нас це ще зарано, але ми експериментуємо з цим. Ми намагаємося зробити це на дату релізу, але малоймовірно, що ви отримаєте його на старті. Але NVIDIA DLSS буде" – заявив продюсер гри Слава Лук'яненко.

Скріншот з тизера STALKER 2, скріншот: YouTube
Скріншот з тизера STALKER 2, скріншот: YouTube

Тут, ймовірно, мають на увазі Lumen від Unreal Engine 5, який використовує програмну техніку трасування променів, що за бажанням може бути доповнено апаратним забезпеченням.

Не менш важлива функція, на яку точно чекають гравці, - це кросплатформні моди. Розробники кажуть, що їхня франшиза стала такою популярною "не лише завдяки іграм, а й завдяки підтримці спільноти розробників модів, яка процвітала протягом останніх 15 років". Тому компанія не хоче залишати їх та готує офіційну підтримку модифікацій.

"Отже, після релізу, я не можу сказати колись саме, але ми хочемо зробити це якомога ближче до дати релізу, у нас буде офіційна підтримка модів. Наступного року ми готуємо кілька нових, цікавих ініціатив. Ми прагнемо підтримувати як ПК, так і так. та консолі", – каже Лук'яненко.

"STALKER 2: Heart of Chornobyl", скріншот: YouTube
"STALKER 2: Heart of Chornobyl", скріншот: YouTube

Нарешті, остання, але не менш важлива опція, яка на нас чекає, – це мультиплеєр. Про це відомо небагато, але запуск також очікується після релізу основної гри.

"Припускається, що це буде оновлення після релізу. Але зараз ми працюємо над тим, щоб синглплеєр був максимально відшліфованим. Все, що пов'язане з мультиплеєром, ймовірно, стосується нашої післязапускової фази, тому ми просто не маємо оновлень про це просто зараз", – каже Захар Бочаров.

З наближенням релізу в мережі з'являтиметься дедалі більше деталей, тому, мабуть, ми дізнаємося нові деталі про це трохи пізніше.

Нагадаємо, Epic Games Store безкоштовно роздає ігри серії Fallout: хапай, доки не розібрали.

Раніше повідомлялося, розробники STALKER 2 показали масштаб гри: три кінцівки та унікальні локації.

Також, культові українські ігри, в які залипнете надовго: екшен-RPG і навіть роль за психопата.