Олімпійський чемпіон Туреччини Юсуф Дікеч разом із Шеваром Тарханом здобули срібну медаль у стрільбі з пневматичного пістолета, але інтернетові він став відомий за свою легендарну розслаблену позу.

Ця поза стала настільки популярною, що її охрестили мемом і наслідують по всьому світу. А особливо люди почали вигадувати історію, що Юсуф насправді є найманим вбивцею, якого влада Туреччини особисто попросила виступити на змаганнях. Звичайно спортсмен одразу спростував ці абсурдні слухи, але його шанувальники не змогли відмовитися від цієї теорії.

Юсуф Дікеч на олімпійських змаганях. Кадр із відео на ютубі
Юсуф Дікеч на олімпійських змаганях. Кадр із відео на ютубі

І ось як повідомляє Hurriyet Daily News, Дікеч вирішив офіційно зареєструвати авторські права на свою фірмову позу. Таке рішення було прийнято через те, що інші намагалися зареєструвати позу без його дозволу. Тренер футболіста Ердінч Білгілі підтвердив, що цей крок був зроблений для захисту комерційного використання.

Юсуф Дікеч на олімпійських змаганях. Кадр із відео на ютубі
Юсуф Дікеч на олімпійських змаганях. Кадр із відео на ютубі

Популярні новини зараз
Прогноз погоди на кінець вересня: коли в Україну прийдуть перші заморозки Повістку отримають навіть ті, хто не оновив дані: нові правила призову в Україні Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

"Отримавши інформацію про численні ініціативи щодо реєстрації торгових марок, здійснені без відома Юсуфа Дікеча, ми подали заявку близько тижня тому… Інші заявки були відхилені" - сказав тренер.

Розслаблена поза Юсуфа з однією рукою в кишені під час зйомок наробила багато шуму і стала своєрідним "Підписом" спортсменів. Багато знаменитостей, таких як Ілон Маск та гравець "Челсі" Ніколас Джексон, почали повторювати цей рух і ще більше його популяризували. Нагадаємо, що на Олімпійських іграх 2024 року в Парижі Юсуф Дікеч та Шеввал Таркан здобули срібну медаль у змішаній командній стрільбі з пневматичного пістолета на 10 метрів.

Нагадаємо, Джоан Роулінг назвала трансгендерну спортсменку шахрайкою.

Усик приготував великі суми для українських чемпіонів- детальніше на Знай.ua.

Раніше ми повідомляли, чому Криштіану Роналду досі не йде на пенсію.