Інспекторами та контролерами водоканалів регулярно проводяться перевірки споживачів з метою викриття порушників. Про це нагадують на facebook-сторінці "Полтававодоканал".

Водоканальники заявили, що регулярно виявляють факти незаконного підключення до мереж водопостачання фізичними та юридичними особами. Споживачі вважають, що таким чином можуть заощадити.

Водопостачання. Фото: скрін youtube
Водопостачання. Фото: скрін youtube

Втім, рано чи пізно про порушення стає відомо. Тоді споживачеві відключають водопостачання, а для його відновлення вже доведеться витратитись, зокрема виплатити компенсацію підприємству.

"У всіх випадках порушення вимог "Правил користування системами централізованого комунального водопостачання та водовідведення в населених пунктах України" незаконних користувачів повністю відключають від системи водопостачання. Відновити надання послуг можливо лише після реєстрації та оплати усіх робіт", - застерігають комунальники.

Популярні новини зараз
Просто так до школи не пустять: встановлюють суворі правила – перевірятимуть усіх Надбавки до пенсії змінюють: від чого залежить Курців схватить удар не тільки по легенях: 1 жовтня сигарети злетять в ціні Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу
Показати ще

Відключення води. Фото: скрін youtube
Відключення води. Фото: скрін youtube

У "Полтававодоканалі" зазначили, що на початку 2024 року було виявлено 37 фактів крадіжки води, в результаті порушникам було донараховано 824 000 гривень. Тобто у середньому кожен виплатив десятки тисяч гривень компенсації.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, пеня, суд та арешт рахунків: як врятуватися від наслідків за комунальні борги.

Також наш портал інформував, українці можуть платити за газ, світло, воду та тепло лише половину ціни: кому дадуть знижку.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, збільшать тариф і запровадять додатковий платіж: осіння комуналка забере останні заначки.