Навесні більшість із нас проходять через застуду та грип, або навіть Ковід. І здається, знаємо, які продукти корисні при застуді.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяАле, за словами нейробіолога Роберта Лава, є три продукти, які можуть лише посилити ситуацію. Про це він розповів на своїй сторінці у Тік-Ток.
Він виділив три основні продукти, які краще обходити в період захворювання на грип або застуду.
Цукор
Природний цукор міститься у багатьох продуктах харчування: овочі, фрукти, насіння, горіхи тощо. Але інша річ – рафінований цукор. Він виготовляється з буряка, кукурудзи і може послабити імунітет, який і так уразливий при хворобі. Крім того, він впливає на посилення запалення. Тому особливо у період хвороби від рафінованого цукру краще відмовитись.
Алкоголь
Це очевидний факт, адже алкоголь негативно впливає на всю систему організму, в тому числі й імунітет. Крім того, він погіршує пам'ять, роботу мозку та викликає безсоння. Тому в період хвороби алкоголь слід вилучити з раціону, а в ідеалі просто перестати його вживати, тому що він не корисний у жодній кількості.
Смажені страви
Смажена їжа надто посилює запалення в організмі, яке і так при хворобі впливає. Продукти розпаду смаженої їжі посилюють як запалення, а й прискорюють старіння, знижують роботу імунної системи.
Нагадаємо про небезпеку сну при світлі: як лише одна ніч перед телевізором може зашкодити здоров'ю.
Раніше ми повідомляли, що зниження тиску, сон та шлунок: 5 рецептів чаю для покращення здоров'я.