Гриби, які часто називають "лісовим м'ясом", - це не просто смачний делікатес, а й справжня скарбниця корисних речовин, які здатні стати важливою частиною здорового харчування.

Ендокринолог розкрила секрети цих природних дарів, пояснюючи, чому гриби заслужено займають місце у раціоні кожного, хто піклується про своє здоров'я. Ми докладно розповімо про найкорисніші гриби, які варто включити у свій щоденний раціон.

Гриби / фото: Pixabay
Гриби / фото: Pixabay

Білий гриб - король серед усіх грибів

Якби гриби отримували титули, білий гриб чи боровик, напевно став би королем. Це не просто прикраса для страви, а ціла криниця життєво важливих вітамінів і мінералів. Білий гриб багатий на калій, який підтримує здоров'я серця, залізом, яке допомагає запобігти анемії, а також фосфором для міцних кісток і магнієм, необхідним для нормального функціонування нервової системи.

Але це не все. Білий гриб також рясніє білком і клітковиною, що допомагає зберігати почуття ситості на довгий час. Антиоксиданти, що містяться в ньому, уповільнюють процес старіння, а його здатність знижувати рівень "поганого" холестерину робить його незамінним для тих, хто піклується про своє здоров'я.

Популярні новини зараз
ТЦК знайшли новий спосіб шукати ухилянтів: перевірять всі бази Гороскоп на тиждень 14-20 квітня для всіх знаків Зодіаку: Овни блищатимуть, Діви турбуватимуться, а Козороги відпочиватимуть Податки з переказу на картку: у питанні поставили крапку Соцвиплати змусять повернути до копійки: держава погрожує судами - кого зачепить
Показати ще

Печериці — доступність та користь

Печериці - це гриби, які можна знайти в будь-якому магазині, але їхня популярність не зменшує їх корисності. У складі багато фосфору, який поступається за кількістю рибі, і навіть вітаміни групи B, підтримують енергетичний баланс організму. Лікар зазначає, що печериці — ідеальне перекушування для офісних працівників: вони швидко втамовують голод і при цьому не викликають тяжкості в шлунку.

Мариновані шампіньйони, скріншот: YouTube
Мариновані шампіньйони, скріншот: YouTube

Мацутаке - японський суперпродукт

Мацутаке, японські гриби з унікальним смаком та неймовірною користю для здоров'я, славляться своїм складом. Одним з головних компонентів є бета-глюкан - полісахарид, що має протизапальні властивості і зміцнює імунну систему. Додавання мацутаке до раціону допомагає захищати організм від сезонних вірусних інфекцій і служить надійним бар'єром для здоров'я в холодну пору року.

Лисички - яскраві помічники для травлення

Лисички - це не тільки гарні гриби, а й чудові помічники для травної системи. Ці гриби нормалізують обмін речовин та сприяють м'якому очищенню організму від токсинів. Особливо корисні лисички для тих, хто дотримується дієт, оскільки вони запобігають дефіциту мікроелементів і допомагають відновлювати баланс в організмі.

Лисички. Фото: Youtube
Лисички. Фото: Youtube

Як включати гриби до раціону?

Гриби справді корисні, але, як і будь-який продукт, вони вимагають помірності. Лікарі рекомендують включати до свого раціону 2-3 порції грибів на тиждень для підтримки здоров'я. Важливо пам'ятати, що збирати гриби варто лише в екологічно чистих районах або купувати їх у перевірених постачальників. І, звичайно, навіть найкорисніші гриби не можуть замінити повноцінне збалансоване харчування.

Нагадаємо, що не кладіть це у холодильник: українцям розповіли, які продукти можуть нашкодити здоров'ю .

Раніше ми повідомляли, що лише один інгредієнт і молоко залишиться свіжим на 10 днів.