Щоб борошно залишалося без шкідників, достатньо одного простого кроку.

Не потрібно витрачати гроші на хімію – потрібний засіб уже є у вас вдома, повідомляє Шантель Міла.

Жучки в борошні чи крупах – знайома проблема для багатьох. Вони не лише псують продукт, а й легко перебираються на інші запаси. Проте є простий і дієвий спосіб захистити свої запаси - достатньо додати лавровий лист. Так, той самий, що ви кладете в суп.

Лавровий лист, скріншот: Youtube
Лавровий лист, скріншот: Youtube

Лавр має природний сильний аромат, який неприємний для шкідників, тож міль і довгоносики тримаються від нього подалі. Просто покладіть кілька сухих листків у ємність із борошном, макаронами або крупами. Найкраще – у герметичний контейнер, щоб запах зберігався довше, а у випадку зараження – не давав шкідникам поширитися на інші продукти.

Популярні новини зараз
Мобілізують навіть з бронюванням: ТЦК знайшли законну лазівку "Телефонні повістки" військовозобов'язаним: як реагувати на усний виклик до ТЦК Заплатите за всіх сусідів: "Київводоканал" терміново попередив споживачів Ваша пенсія може бути значно вищою: як змусити ПФУ доплачувати 1300 грн щомісяця
Показати ще

Фахівці радять також розкласти свіже лаврове листя по полицях і в кутиках кухонних шаф. Це створює додатковий бар’єр для непроханих "гостей".

Добриво з лаврового перцю, скріншот: YouTube
Добриво з лаврового перцю, скріншот: YouTube

До речі, дослідження показали, що ефірні олії деяких рослин можуть не лише відлякувати комах у харчових продуктах, а й захищати дім загалом. Найкраще себе проявили евкаліпт, базилік і аніс. Тож якщо ви хочете посилити ефект, можна поєднувати лавр з іншими ароматичними травами.

Таким чином, замість зайвих витрат і використання хімії, достатньо кількох ароматних листочків, щоб борошно залишалося свіжим, а кухня – без шкідників.

Раніше ми повідомляли, де зберігати різні види консервацій, аби вони не зіпсувалися?

Як правильно зберігати помідори, це не в холодильні: правила, про які забувають українці - детальніше на Знай.ua.

Нагадаємо, може призвести до отруєння: чому не можна їсти вчорашній рис.