У наш час, коли все відбувається швидко, важливо мати під рукою продукти, які зручно використовувати, не жертвуючи здоров'ям.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяКонсерви можуть бути корисними, якщо правильно їх обирати, пише Real Simple.
Частина овочів після термообробки навіть стає кориснішою. Наприклад, у консервованих томатах більше лікопіну — потужного антиоксиданту. Водночас, інші продукти можуть втрачати частину вітамінів. Тому важливо звертати увагу на склад — і самих консервів, і упаковки. Краще уникати банок з бісфенолом-А, який може потрапити в їжу.
Найкорисніші консерви — це ті, що мають простий склад, максимум 3–5 інгредієнтів, і мінімум добавок. Варто обирати ті, що не містять зайвого цукру, солі чи консервантів. Серед таких - чорна квасоля, що багата білком та клітковиною; подрібнені томати, ідеальні для соусів; гарбузове пюре — джерело вітаміну А; персики у власному соку, які чудово смакують без цукру.
Також варто мати консервований лосось, що містить Омега-3 та вітаміни, тунець у власному соку, куряче м’ясо, нут, який легко перетворити на хумус, і артишоки з пребіотиками. Не менш корисні — кукурудза з клітковиною та кокосове молоко, яке додає смаку азійським стравам.
А от від продуктів з цукром, трансжирами, консервантами чи великою кількістю солі краще відмовитися. Особливо це стосується фруктів у сиропі, готових супів і м’ясних виробів у банках. Обирайте ті, де написано "без додавання солі" чи "без цукру", і перевіряйте вміст натрію - до 5% — добре, понад 20% — вже варто задуматись.
Раніше ми повідомляли, чим небезпечні консервовані овочі і фрукти та яку альтернативу обрати?
Коли кришка наче приклеєна: прості лайфхаки для відкривання консервації - детальніше на Знай.ua.
Нагадаємо, терміново зупиніться із заготовками: чим дуже небезпечна консервація, стосується кожного українця?