Ви думаєте, що досить просто промити гриби під водою, і справа з кінцем? Ха! Ні, все набагато складніше і важливіше.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПо-перше, гриби - це не тільки "лісовий делікатес" із землі.
На їх поверхні може ховатися не тільки бруд, а й цілий букет: частинки ґрунту, хвої, а ще личинки комах. Так-так, ці маленькі непрохані гості іноді влаштовують собі будинок прямо на грибах.
Що робити? Ось робітник лайфхак:
🔹 Замочуємо гриби в розчині солі - 1% концентрації, тобто 10 г солі на літр води. Тримаємо їх там лише 2 хвилини. Цього часу достатньо, щоб личинки та інші непорядки почали залишати «плавучий будинок» на майбутній тарілці.
🔹 Крім цього, сіль допомагає частково очистити гриби від різних забруднень: ґрунту, хвої, гною і навіть торфу - потенційних розсадників мікробів та паразитів.
🔹 І тільки після такої "солоної ванни" - перекладаємо гриби в друшляк і ретельно промиваємо під холодною проточною водою пару хвилин.
Так ви не тільки позбавитеся бруду, але й забезпечите безпеку страви, яку збираєтеся готувати. Не полінуйтеся - адже грибні пригоди на тарілці краще залишити в минулому! Готуйте з розумом - і приємного апетиту!
Нагадаємо, що б'є по цукру і тиску: їжа, від якої варто відмовитися вже сьогодні.
Раніше ми повідомляли про печериці, лисички та шиїтаки: як правильно заморожувати гриби, щоб не зіпсувати.
Також стало відомо, як правильно зберігати гриби , щоб вони не зіпсувалися та пошкодили сусідні продукти?