Ви думаєте, що досить просто промити гриби під водою, і справа з кінцем? Ха! Ні, все набагато складніше і важливіше.

По-перше, гриби - це не тільки "лісовий делікатес" із землі.

Гриби, зображення з вільних джерел
Гриби, зображення з вільних джерел

На їх поверхні може ховатися не тільки бруд, а й цілий букет: частинки ґрунту, хвої, а ще личинки комах. Так-так, ці маленькі непрохані гості іноді влаштовують собі будинок прямо на грибах.

Що робити? Ось робітник лайфхак:

Популярні новини зараз
Відбирають телефони та "пакують" у бусики: нардеп зізнався, чи отримують ТЦК укази "зверху" ТЦК будуть безсилі: юрист пояснив, кого не мають право затримувати на блокпостах Все життя платив податки – залишився ні з чим: ФОПам масово відмовляють у пенсії - у чому причина "Зупинить жінка": екстрасенс побачила завершення війни в Україні
Показати ще

🔹 Замочуємо гриби в розчині солі - 1% концентрації, тобто 10 г солі на літр води. Тримаємо їх там лише 2 хвилини. Цього часу достатньо, щоб личинки та інші непорядки почали залишати «плавучий будинок» на майбутній тарілці.

🔹 Крім цього, сіль допомагає частково очистити гриби від різних забруднень: ґрунту, хвої, гною і навіть торфу - потенційних розсадників мікробів та паразитів.

🔹 І тільки після такої "солоної ванни" - перекладаємо гриби в друшляк і ретельно промиваємо під холодною проточною водою пару хвилин.

Гриби / фото: Pixabay
Гриби / фото: Pixabay

Так ви не тільки позбавитеся бруду, але й забезпечите безпеку страви, яку збираєтеся готувати. Не полінуйтеся - адже грибні пригоди на тарілці краще залишити в минулому! Готуйте з розумом - і приємного апетиту!

Нагадаємо, що б'є по цукру і тиску: їжа, від якої варто відмовитися вже сьогодні.

Раніше ми повідомляли про печериці, лисички та шиїтаки: як правильно заморожувати гриби, щоб не зіпсувати.

Також стало відомо, як правильно зберігати гриби , щоб вони не зіпсувалися та пошкодили сусідні продукти?