Незважаючи на величезну різноманітність консервованих продуктів на полицях магазинів, серед них все частіше трапляються товари сумнівної якості. "ТСН" розповідає, які консерви найшкідливіші.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяНебезпеки рибних консервів
Насамперед серед фальсифікату лідирують рибні консерви. Шпроти, сардини та тунець користуються високим попитом, а отже, і приваблюють несумлінних виробників. Одним із найчастіших порушень є заміна дорогих сортів риби дешевшими аналогами — наприклад, замість тунця кладуть сардину, а замість якісних шпротів — дрібну, низькосортну рибу.
За державними стандартами, у складі таких консервів повинні бути тільки риба, вода, олія та сіль. Визначити підробку можна за структурою риби: у лососевих волокна великі та зібрані в пучки, в інших видів – менш виражені. Також важливо звернути увагу на масло - воно має бути прозорим і без сторонніх домішок.
Фальсифікація м'ясних консервів
М'ясні консерви, особливо тушонка, також часто підробляють. Причина — високий попит серед військових, туристів та пересічних покупців. Виробники йдуть на хитрощі, знижуючи вміст м'яса і додаючи жир, шкіру, хрящі, соєві добавки і навіть злаки.
Краще вибирати м'ясні консерви у скляній тарі – так простіше оцінити співвідношення м'яса та заливання. У разі бляшанок можна трохи потрясти упаковку: якщо вміст сильно бовтається - ймовірно, в продукті занадто багато рідини і мало самого м'яса.
Грибні заготовки - особлива зона ризику
Мариновані гриби також викликають побоювання. Головна проблема — неможливість відстежити, де та в яких умовах було зібрано гриби.
Якщо сировина потрапила із забруднених територій, таких як зони з високим вмістом важких металів, це може становити реальну небезпеку для здоров'я.
Нагадаємо, раніше смачно, але доступно не всім: цього року черешня стала "предметом розкоші" .
Як повідомляв портал "Знай.ua", ранок перестане бути добрим: в Україні супермаркети оновили ціни на каву, вершки та цукор .
Також "Знай.ua" писав, що ціни на овочі та фрукти продовжують зростати: скільки коштують і чи буде покращення .