Буває, що вчорашні макарони перетворюються на грудку, а апетит усе одно кличе.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЧасто ви зберігаєте готову пасту в холодильнику, аби наступного дня швидко перекусити, та вранці знаходите суцільний клубок крохмалю. Не панікуйте - для відновлення потрібні лише чайник, плита і дерев’яна ложка, повідомляє awesome_motherhood.
Поставте чайник на вогонь, а тим часом перекладіть холодні макарони в невелику каструлю. Як тільки вода закипить, вилийте її у пасту - стільки, щоб рідина ледь покрила верхній шар. Кухонні експерти жартують, макарони люблять тепле обіймання окропу, а не мікрохвильові удари, і мають рацію.
Тепер перемістіть каструлю на плиту та увімкніть середній вогонь. Коли вода знову почне булькати, увімкніть таймер на 30 секунд - цього часу достатньо, щоб крохмаль послабив свої клеючі властивості. Легкими рухами дерев’яної ложки розділяйте грудки, ніби відпускаєте макарони на свободу. Ви побачите, як окремі спіральки, перья чи спагеті почнуть плавати, нагадуючи свіжозварену страву.
Якщо помічаєте, що рідина випаровується надто швидко, долийте ще трохи окропу. Головне не пересолити - сіль уже є всередині пасти. Через хвилину вимикайте вогонь, зливайте залишок води через друшляк і одразу додавайте ложку оливкової олії або шматочок вершкового масла. Так ви запобіжите повторному злипанню й подаруєте макаронам апетитний блиск.
Кухарі підтверджують, що смак буде ніби щойно з каструл. За бажанням додайте тертий сир, зелень, соус песто чи улюблені спеції - страва знову засяє яскравими нотами.
Раніше ми повідомляли, ціни "крадуть" апетит: у супермаркетах дорожчають макарони, вершкове масло та курятина.
Українцям показали нові ціни на крупи: що подешевшало, а що зросло в ціні - детальніше на Знай.ua.
Нагадаємо, лінива лазання з лаваша: рецепт соковитої, ароматної страви, буде готове за 30 хвилин.