YouTube вирішив зробити платформу безпечнішою та зручнішою для батьків, додавши нові параметри батьківського контролю.

Тепер батьки зможуть пов’язати свій обліковий запис з обліковим записом свого підлітка та отримувати інформацію про його активність на YouTube, не маючи доступу до самого вмісту. Завдяки цій новій функції батьки можуть бачити, скільки відео завантажено, на які канали підписані їхні діти та які коментарі вони залишають.

Крім того, ви отримуватимете сповіщення електронною поштою про важливі події на платформі, зокрема: випуски нових відео, трансляції в прямому ефірі на YouTube і YouTube Shorts і також ви зможете змінювати налаштування конфіденційності вмісту. Ця функція не впливає на рекомендації, які молоді люди бачать на YouTube.

Youtube на смартфоні / фото: Pixabay
Youtube на смартфоні / фото: Pixabay

Важливо також зазначити, що інформація про вік, яку підліток вводить під час створення облікового запису, не зміниться, навіть якщо обліковий запис батьків пов’язано. Ці нові функції є частиною процесу вдосконалення батьківського контролю YouTube, який розпочався у 2021 році із запровадження облікових записів дітей для користувачів, які не досягли встановленого законом віку для користування онлайн-сервісами (зазвичай 13 років у США).

Популярні новини зараз
Зима буде без світла: тривожний прогноз Головне за 15 вересня: ПриватБанк обмежує карти, ТЦК знатимуть усі, а комуналку хочуть збільшити на 75% Це незаконно: чого не можуть робити ТЦК під час перевірки Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

Платформа тепер розширює ці інструменти також для дітей старшого віку та підлітків. Діти перебувають під посиленою увагою через триваючі занепокоєння щодо їх безпеки в Інтернеті та нові закони, які обмежують доступ неповнолітніх до соціальних мереж без згоди батьків. Подібні закони вже були прийняті в таких штатах, як Юта та Арканзас.

Мама з дитиною / фото: Freepik
Мама з дитиною / фото: Freepik

Інші популярні платформи, такі як TikTok, Snapchat, Instagram і Facebook, також реалізували подібний батьківський контроль. Хоча YouTube не є соціальною мережею в традиційному розумінні, подібні елементи все ще існують, такі як підписки, коментарі та рекомендації алгоритмічного вмісту.

Нагадаємо, можна почистити телефон від води, просто увімкнувши це відео на ютубі.

Відпустка для батьків, як і коли ви можете скористатися своїм правом- детальніше у Знай.ua.

Раніше ми писали, у Індії дітей вчать красти у спеціальних школах.