Вишні швидко псуються, але є способи зберегти їхній смак надовго.

Достатньо знати кілька простих хитрощів, і у вас буде аромат літа навіть узимку, пише Real Simple.

Щоб не купити нестиглі або гнилі ягоди, обирайте ті, що мають насичений темний колір, блищать, міцні на дотик і з зеленими плодоніжками. Важливо, що вишня не дозріває після збору, тож дозрілу потрібно купувати одразу. Ідеальний час - з кінця травня до початку липня.

Абрикоси та вишні, скріншот
Абрикоси та вишні, скріншот

Зберігати вишні потрібно в холодильнику, одразу після купівлі. Краще без кришки, в один шар і без гнилих ягід поруч. Якщо хочете, щоб вони залишалися свіжими хоча б кілька днів - не мийте їх до моменту споживання.

Популярні новини зараз
Викликають на "підмогу" навіть СБУ: в Україні посилили мобілізацію – забирають усіх Торкнеться мешканців 9 областей: пенсіонери отримають пристойні доплати до пенсій Мобілізація 60+: як будуть призивати до армії дідусів "Зупинить жінка": екстрасенс побачила завершення війни в Україні
Показати ще

Якщо ягоди брудні - спершу швидко промийте у друшляку. А для глибокого очищення змішайте 1 склянку оцту з водою, замочіть на 20 хвилин, обполосніть і обережно просушіть.

Оцет, фото shuba
Оцет, фото shuba

Заморожування - найкращий варіант, якщо ви хочете зберегти вишні на місяці. Потрібно їх перебрати, помити, повністю висушити, за бажанням - видалити кісточки. Потім викласти на деко в один шар, заморозити на 2–3 години й пересипати у пакети або контейнери.

Розморожувати ягоди можна двома способами - у холодильнику або в мисці з холодною водою. А якщо ви додаєте їх у випічку чи смузі - не потрібно взагалі розморожувати.

Вишні - це не лише смак літа, а й простий спосіб нагадати собі про сонце в будь-яку пору року.

Раніше ми повідомляли, млинці, стейк та овочі: які продукти не можна купляти замороженими?

Як один трюк дозволить зберігати яйця свіжими понад 4 місяці - детальніше на Знай.ua.

Нагадаємо, заморожування ягід: як довго вони залишаються смачними та корисними, допустимий термін зберігання?