Заморожені продукти часто рятують у повсякденному житті — вони зручні, довго зберігаються та не поступаються за вітамінністю.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяАле не всі страви й інгредієнти варто купувати в морозилці. Деякі з них втрачають смак, текстуру або навіть користь, пише Real Simple.
Наприклад, млинці, вафлі чи французькі тости після розморожування можуть стати жорсткими або розмоклими. Домашній варіант завжди смачніший, особливо, якщо приготувати на вихідних і зберігати в холодильнику.
Стейк після заморожування втрачає сік, а значить - і ніжність. Свіже м’ясо часто навіть дешевше, особливо по акції.
Пісне м’ясо і риба, як-от куряче філе чи тріска, швидко пересушуються після морозилки. Краще одразу приготувати або замаринувати.
Хліб і випічка після заморожування змінюють структуру — стають твердими й сухими. Свіжий хліб із пекарні виграє і за смаком, і за консистенцією.
Свіжі трави, як-от базилік, кінза чи петрушка, містять утричі більше ефірних олій, ніж заморожені. Якщо прагнете насиченого смаку — обирайте зелень на ринку.
Фрукти на кшталт полуниці, манго чи чорниці після морозилки втрачають форму та хрумкість. У сезон свіжі ще й дешевші.
Також овочі, як-от броколі, спаржа чи кукурудза, краще купувати свіжими. При тривалому зберіганні втрачається до 40% вітаміну С.
Заморожування — чудова річ, якщо використовувати його правильно. Але деякі продукти краще вживати тільки свіжими — заради здоров’я, смаку і користі.
Раніше ми повідомляли, чому ваші баклажани швидко псуються: головні помилки зберігання.
Заморожування ягід: як довго вони залишаються смачними та корисними, допустимий термін зберігання - детальніше на Знай.ua.
Нагадаємо, як купляти продукти дешево та нічого зайвого: 10 порад для кожного.