Редиска не лише додає свіжості салатам, а й зміцнює імунітет, покращує травлення та тішить легким пікантним смаком.

Щоб вона довше залишалась хрусткою, важливо знати, як її правильно зберігати, пише Real Simple.

Починається все з вибору. Свіжа редиска — без тріщин, з пружною шкіркою і яскравим листям. Але зелень краще одразу зрізати — вона витягує вологу з самого овочу.

Редиска / фото: Pinterest
Редиска / фото: Pinterest

Є три прості способи зберігання. У холодильнику — немиту редиску кладуть у герметичний пакет, де вона може зберігатися до 14 днів. А ще її можна помістити у банку з холодною водою, яка зберігає свіжість на тиждень. Головне — змінювати воду кожні кілька днів. Інший варіант — загорнути редиску у вологий рушник і тримати в пакеті.

Популярні новини зараз
230 замість 220: Україна перейде на європейську напругу – як вплине на побутову техніку Ціна газу на наступний опалювальний сезон: "Нафтогаз" прийняв важливе рішення Переселенців змусять жебракувати, не пошкодують навіть дітей: який документ вимагають Мобілізація чоловіків предпенсійного віку: що роблять ТЦК з чоловіками 50+
Показати ще

Нарізану редиску краще з’їсти одразу, але якщо потрібно, зберігайте її у контейнері або у зволоженому папері не більше 1–2 діб.

Редиска. Фото: скрін youtube
Редиска. Фото: скрін youtube

Редиску також можна заморожувати. Хрусткої вона вже не буде, але чудово підходить для термічної обробки. Для цього наріжте її, обдайте окропом 2–3 хвилини, потім охолодіть у крижаній воді, просушіть і заморозьте. У контейнері редиска зберігається до 6 місяців, у пакеті — до 12 місяців.

Якщо редиска стала м’якою, слизькою чи має неприємний запах — краще її викинути. Темні плями теж сигналізують про псування.

Правильно зберігаючи редиску, ви зможете насолоджуватись її смаком не тільки весною, а й у будь-яку пору року.

Раніше ми повідомляли, щоб не зіпсувався та не з'явився наліт: як правильно зберігати різні види шоколаду?

Що додати у борошно, щоб не заводились міль та жучки - детальніше на Знай.ua.

Нагадаємо, де зберігати різні види консервацій, аби вони не зіпсувалися?