Гриби швидко псуються, але є простий спосіб подовжити їхнє життя — заморожування.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЦе зручно, економно і допомагає завжди мати під рукою смачний інгредієнт для страв, пише Real Simple.
Перед тим як заморожувати, гриби варто обробити. Їх спочатку миють, обсушують, нарізають (якщо великі), а потім тушкують або обсмажують 5–10 хвилин до випарування рідини. Коли охолонуть, викладають на деко в один шар, заморожують на 1–2 години, а тоді пересипають у герметичну тару. Так гриби не злипнуться. Важливо позначити дату — у морозильнику вони зберігаються до 9 місяців.
Можна заморожувати й сирими, але краще бланшувати в киплячій воді 1–2 хвилини, особливо це стосується шампіньйонів і шиїтаке. Такий варіант дозволяє зберегти форму, хоч текстура буде менш пружною.
Розморожувати гриби не завжди потрібно. Для смаження чи соусів їх можна одразу кидати на пательню. У супи, омлети або запіканки краще додавати після попереднього розмороження в холодильнику або за кімнатної температури. Мікрохвильовку краще не використовувати — гриби стають водянистими. Якщо при розморожуванні виділилась волога — це нормально, її просто випарюють у процесі приготування.
Найкраще заморожуються - шампіньйони, шиїтаке, портобелло, лисички й бебі-белла. Вони підходять для крем-супів, соусів, паст, ризото, страв з м’яса чи овочів. Головне — не заморожувати зіпсовані гриби і не розморожувати один і той самий пакет двічі.
Це чудовий спосіб не викидати їжу та раціонально планувати приготування.
Раніше ми повідомляли, що буде, якщо їсти гриби щодня: які вибрати і якими будуть результати?
Як знизити енергоспоживання холодильника на 30%: поради після яких ви не впізнаєте суми у квитанціях - детальніше на Знай.ua.
Нагадаємо, як правильно зберігати гриби, аби вони не зіпсувалися та пошкодили сусідні продукти?